RTX 2060 Güç Kaynağı Yetersizliği

CyberFish

Decapat
Arkadaşlar merhaba yakın zamanda kardeşim için topladığım sisteme MSI RTX 2060 Ventus XS ekran kartını taktığım zaman ekrana görüntü gelmiyor sistem özellikleri şu şekilde;
i5 6500 İşlemci
2X Corsair Vengeance 8 GB 2400 MHz RAM
ASUS B250-M Anakart
3X Kasa Fanı
550W Corsair 80+ Bronz PSU (bu arada sistem ekran kartı olmadan sorunsuz çalışıyor)
Ekran kartını kendi 650W Corsair 80+ Bronz PSU'ya sahip sistemime takınca sorunsuz çalışıyor yani ekran kartında bir sıkıntı yok. Sokette bir sıkıntı olabilir diye anakartı aldığım Vatan Bilgisayar'a gittim (sistem kurulu bir şekilde) orada ise güç kaynağına bile takılmayan küçük bir ekran kartı ile çalıştırınca bilgisayar çalıştı. Yarın 650W bir PSU almayı planlıyorum ancak kafama takılan soru şurada sistem MSI güç kaynağı hesaplayıcıda 297W güç tüketimine sahip, sizce sistemde başka bir sıkıntı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı ve çalıştığından emin olduğunuz bir PSU ile deneyin. Sorun varsa yenisini satın alın.
550W yeterli olmasına rağmen içinizin rahat olması için 600W seçebilirsiniz.

Hocam 550W 'lık PSU da bir problem olabilir mi? Ekran kartına güç veren pinler arızalı olabilir.
Kullandığım 1070 i bahsettiğim PSU ya taktım üzerindeki ışıklar vs yandı fakat yine aynı sorunu yaşadım, pinlerde sıkıntı olabileceğini zannetmiyorum, kaldı ki iki tane ekran kartı için pin var ikisinin de arızalı olma ihtimali düşük diye düşünüyorum.
Farklı ve çalıştığından emin olduğunuz bir PSU ile deneyin. Sorun varsa yenisini satın alın.
550W yeterli olmasına rağmen içinizin rahat olması için 600W seçebilirsiniz.
Bahsettiğiniz eğer ekran kartı ise bahsettiğim gibi kendi bilgisayarımda sorunsuz çalıştı, ancak 550w bi sistemin 297w isteğini karşılayamaması cidden garip geliyor üstüne üstlük 80+ sertifikalı bir güç kaynağında.
Arkadaşlar sorun priz kaynaklıymış, 8 metrelik bir priz kullanıyordum anladığım kadarıyla gücü yetersiz kalıyordu. Prizi kestirip 4 metreye düşürünce sorun çözüldü. Konu kilit.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı