Teşekkür ederim dostum İlgin için konuyu inceleyeceğim ve aklına gelirse farklı bir anakart model yazarsan sevinirim birşey daha Asus marka da önlenebileceğin kart varmı?@Phegru Hocam bütçe Intel almaya müsait ise Intel değilse AMD düşünebilirsin. Intel hem oyunlar için daha performanslı hem de daha stabil bir platform. Sevgili @siyaha yakın zamanda Intel sistem topladı. Kendisi hem Ryzen 3000 serisi hem de 9. nesil Intel kullanan birisi olarak bu soruyu benden daha iyi cevaplar diye düşünüyorum.
Burada konusu var.
MSI Z390 ve İ5-9600KF Sistemde CPU-RAM Overclock Deneyimi
Merhaba, AMD sistemlerden sonra bir de Intel deneyeyim deyip elimdeki parçalara ek; I5-9600KF, MSI Z390 GAMING PRO Carbon AC ve 2X8 G.Skill TridentZ 4133CL19 B-die RAM aldım. Sistem şöyle oldu: MSI Z390 GPC AC (OC 4400MHz RAM desteği var, kullandığım 4133CL19 kit DRAM destek sayfasında mevcut)...www.technopat.net
Bu önermiş olduğun iki Asus kartlar ve Msi kart arasında senin önde tuttuğun kart Msi değilmi ben yine iceleme yapacağım önerilerin arasında teşekkür ederim dostum.rica ederim Hocam. Asus önermeme sebebim düşük fiyatlı anakartları 8 pin güç girişine sahip bu nedenle OC'da 8+4 pin girişli anakartlara karşı dezavantajlı. 5.0 GHZ'da 150W harcıyor tam yükte 9600K tam sınırda yani ama tam yüke ulaşmak da Prime95 dışında pek mümkün değil.
Asus almak istersen bunu önerebilirim.
Asus Rog Strix Z390-F Intel Z390 Soket 1151 DDR4 4266MHz(O.C.) HDMI DP Gaming ( Oyuncu )Anakart incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Ya da bunu. bu 9600K içi yeterli.
ASUS Tuf Z390-Plus Gaming Intel Z390 Soket 1151 DDR4 4266(O.C.)Mhz ATX Gaming(Oyuncu) Anakart - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Extreme overclock yapılmayacaksa 8 pin her şekilde yetiyor diyor Buldzoid adlı youtuber.rica ederim Hocam. Asus önermeme sebebim düşük fiyatlı anakartları 8 pin güç girişine sahip bu nedenle OC'da 8+4 pin girişli anakartlara karşı dezavantajlı. 5.0 GHZ'da 150W harcıyor tam yükte 9600K tam sınırda yani ama tam yüke ulaşmak da Prime95 dışında pek mümkün değil.
Açıklaman ve ilgin alakan için teşekkür ederim işlemci 9600k da karar kıldım sağlamlık, uzun ömürlük ve tasarruf açısından. Anakartta karar veremedim oyun için olacak artı ekran kartım Asus Rog Strix Rtx 2060 oc modeli bunuda göz önünde bulundurmak gerekiyor bilgili değilim bu konuda ana kartın ne kadar etkisi olur ekran katına bilmiyorum. @dogant dostum sağolsun yardımcı oldu bir kaç model söyledi ilgili davrandı bende bunların arasında kaldım.Extreme overclock yapılmayacaksa 8 pin her şekilde yetiyor diyor Buldzoid adlı youtuber.
Adam anakart konusunda uzman. 8 pin 250-300 watt verebiliyor diyordu hatırladığım kadarıyla.
Sayfası burada.
AMD-INTEL seçimi konusu zor bir konu.
INTEL in bir tık daha oturmuş-sorunsuz olduğunu söyleyebilirim.
AMD 3000 serisi ile oldukça iyi gelişme göstermiş.
2600-2700X-3600-3700X-9600KF (K ile aynı sadece intelGPU yok içinde) kullandım.
Oyun için 3600-9600K seçilebilir. Hiç sıkıntı yaşanmaz.
3600 6 çekirdek/12 thread
9600K 6 çekirdek/6 thread
3600 100fps veriyorsa 9600K 105-110fps veriyor.
3600 1400 TL civarı, 9600K 1800 civarı.
3600 600TL lik B450 anakartla çalışır. 9600K için tecrübem az. @dogant daha iyi bilir.
3600 4.2Ghz 1.35V ya da 4.3Ghz 1.4V e overclock olabiliyor rahatlıkla.
9600K 4.8-5Ghz e rahatlıkla çıkıyor. Çıkınca da tek çekirdek (oyun) performansı oldukça yükseliyor.
Sorunuz olursa bilgim tecrübem dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.
not: 3600 için X570 kesinlikle gereksiz. 3000 serisi uyumlu BIOS lar biraz sorunlu ama çalışmasında sıkıntı yok. RAM konusunda hiç sıkıntı yaşamadım. 3200-3600 RAM ler AMD ve INTEL de sorunsuz çalıştı. AMD 3000lerde şimdilik 3733 RAM sınırı var. INTEL de 4000+
Anakartın ekran kartına etkisi sıfır diyebiliriz. Asus alırsan RGB uyumu avantajın olabilir.Açıklaman ve ilgin alakan için teşekkür ederim işlemci 9600k da karar kıldım sağlamlık, uzun ömürlük ve tasarruf açısından. Anakartta karar veremedim oyun için olacak artı ekran kartım Asus Rog Strix Rtx 2060 oc modeli bunuda göz önünde bulundurmak gerekiyor bilgili değilim bu konuda ana kartın ne kadar etkisi olur ekran katına bilmiyorum. @dogant dostum sağolsun yardımcı oldu bir kaç model söyledi ilgili davrandı bende bunların arasında kaldım.
Şuanki ana kartım Msi z170a gaming m3 işlemcim i5 6600k işlemcim ekran kartını besleyemediğini düşünüyorum. Sorum şu bu ana kartıma 9600k takılırmı?Anakartın ekran kartına etkisi sıfır diyebiliriz. Asus alırsan RGB uyumu avantajın olabilir.
Ama oyun-FPS e dolaylı etkisi çok. Bunu da CPU-DRAM overclock kapasitesi ile yapıyor.
Alt seviye anakart alırsan 9600K yı hakettiği gibi overclock yapamayabilirsin. Stabil olmayabilir.
Bence 9600K nın olayı OC ile 5Ghz'e çıkabilmesi.
Benim parça seçimi konum şurada. link
Bir bak, fikir verir belki.
Hepsiburada da sık sık indirimler oluyor ve kendi sattığı ürünlerde çok hızlı teslimat (bugün teslim seçeneği) oluyor.
Takip etmeni tavsiye ederim. 8-9 TL ye sabah kapına geliyor.
EK: RAM-FPS ilişkisi. Bütçen uygun olduğunda uygun fiyatlı 3200Mhz 2x8 RAM e geçmeni tavsiye ederim.
Uygun fiyatlı 3600Mhzcl19 bile olabilir.
Takılmaz diye biliyorum, 8.nesil (8600K) ile işlemci soket tipi değişmiş sanırım.Şuanki ana kartım Msi z170a gaming m3 işlemcim i5 6600k işlemcim ekran kartını besleyemediğini düşünüyorum. Sorum şu bu ana kartıma 9600k takılırmı?
K ile KF arasındaki fark nedir 100 TL var arasında.
Tamam dostum teşekkür ederim ana kart biraz daha araştırma yapayım. Bu Fiyat iyimi sence nasıl?Takılmaz diye biliyorum, 8.nesil (8600K) ile işlemci soket tipi değişmiş sanırım.
KF de dahili ekran kartı yok. Daha ucuza satılıyor.
Performans OC güç tüketimi vs.. anlamında ikisi de birebir aynı.
Hangisini daha ucuza bulursan onu al. Ben 1860 TL ye KF aldım.
Dahili ekran kartı, asıl ekran kartın bozulursa bilgisayarı kullanabilmeni sağlar.