RTX 2060 ile oyundayken siyah ekran çıkıp restart atıyor

KiloZuluSierra

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba. Ağır hikaye oyunları, simülasyonlar vs. oynuyorum. Son birkaç gündür oyuna başladıktan 3-4 dk sonra bilgisayar siyah ekran verip 3-4 saniye sonra restart atıyor. O 3-4 saniyelik süreçte ses vs. var kontrol edebiliyorum oyunu fakat ekran siyah. Sonra hemen restart atıyor zaten. Kapanmadan 15-20 saniye önce ekran kartı 77-79 derecelerde geziyor. Sorun nerededir? Ne yapmam lazım? Koruma mekanizması olabilir mi?
Bileşenler: RTX 2060 6 GB, Ryzen 5 3600, 16 GB RAM.

Aynı kartı kullanıyorum benimki de 78leri görüyordu ama kapatmıyordu belki marka farkından dolayıdır. Termal macunu değiştirdim ve hem düşük sıcaklıkta kulllanıyorum hem de wattı 100'den 170watta çıktı. Boşta 60 olan kart 44e düştü. İsterseniz bir macunu yenileyin muhtemelen kart kendini kısıyordur. Oyun içinde kaç watt kullandığına ve fanların RPM hızına bakın.

Aynı kartı kullanıyorum benimki de 78leri görüyordu ama kapatmıyordu belki marka farkından dolayıdır. Termal macunu değiştirdim ve hem düşük sıcaklıkta kulllanıyorum hem de wattı 100'den 170watta çıktı. Boşta 60 olan kart 44e düştü. İsterseniz bir macunu yenileyin muhtemelen kart kendini kısıyordur. Oyun içinde kaç watt kullandığına ve fanların RPM hızına bakın.
Siz overlock yaptınız mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı