RTX 2060 ile Ryzen 5 2600X uyumlu mu?

fark kaç fps Çünkü Aralarında 500 tl fark var ve intelin anakartları daha pahalı 1-7 ise r5 ten vazgeçmem OC yaparım

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Anakart fiyatları aynı tabi Intel B360'da overclock yapamıyorsun:
Msi B360 aldım 9600k ile çünkü oyun testlerinden de gördüğüm kadarıyla overclock yapmaya gerek yok gibime geldi bu işlemci ile. 2600x de 9600k'da 6 çekirdek (2600x'in 6 threadi oyunlarda işe yaramıyor malesef), eğer ileride oyunlar 8 çekirdek isterse istediğin kadar overclock yap, o çekirdek açığını kapatmaz. 8 çekirdek isteyecek oyunlara daha var kanımca. Zaten o zamana sistem komple eskir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bir uyarı: B360 anakartlar normalde Intel 9000 serisi işlemcileri görmez. 8000 serisi işlemci takıp bios ekranına gelip bios update yapman lazım. O yüzden İnventus'dan anakartı aldım. Sipariş notuna bios update yapılıp yollansın dedim
o şekilde update yapıp yolladılar.
Yani i5 daha iyi
ama çoklu çekirdek kullanırsak
O zaman 2700x veya 9700k'ya yönelmen lazım (2700x 8 çekirdek 8 thread, 9700k 8 çekirdek)

@Teacher80 oyun performansı neden kaçsın? Yahu sizin bu fanboyluğunuzu anlayabilmiş değilim. @Soirsko hocam, ben RTX 2080 ile performans testlerini koydum kanıt olarak. Arkadaşlar halen bataklıkta çırpınmaya çalışıyor, fanboyluk ediyorlar. Siz bilirsiniz. Ben olsam Ryzen 5 alırdım. 6 yıl kullanacakmışsınız. i5 falan hayal. AMD daha uzun ömürlü.

@Soirsko şuan sizin Ryzen kullanmanız için BIOS güncellemenize gerek yok. Zaten güncellemeniz gerekse bile bolca rehber var. Çok basit. BIOS güncelleme dosyasını USB Disk'e atıp, BIOS üzerinden gerekli uygulama ile flaşlıyorsunuz. Kendi güncelliyor. Hatta bazı programlarla, Windows üzerinden bile güncelleyebilirsiniz. Siz sadece programı açıyorsunuz. İnternet üzerinden indirip güncelliyor.

Tekrar söylüyorum, o kadar uzun süre kullanılacak bir bilgisayar için Ryzen 5. Arkadaşlar iyi fanboy olmuşlar, gözleri kararmış. Ayrıca benim dizüstüm "İNTEL" olduğu halde oyunlarda işlemcim 100 dereceye kadar çıkıyor. Dizüstünü kaldırtıktan sonra masa yanmış oluyor. Masaüstünde bu problem değil. Boost özelliğini devre dışı bırakırsanız, işlemci 70 dereceyi geçmez. @Teacher80 hiç okumadan, bilmeden konuya balıklama atladığı için konuşuyor. Thread dediği olay işlemciyi işlemci yapan şey zaten. Ama arkadaş önemsemiyor. Çünkü kendi bilgisini kendi işler o. Bilgisayara ihtiyacı yok. 4K oyunları beyninde oynar. Ne güzel değil mi? 0 gecikme, sonsuz FPS. Taner hoca, buyur attığım videoyu "adam" gibi izle sonra gel tamam mı? Bakalım Ryzen 5 65 dereceyi geçmiş mi RTX 2080 ile;
@Soirsko hocam, gördüğünüz gibi ısınma sorunu yok, darboğaz yok. Attıkları iftiralardan hiçbiri yok. Onların hepsi fanboy. AMD ağzıyla kuşta tutsa, Intel'in Celeron işlemcileri AMD'nin Ryzen işlemcilerinden daha iyidir onlara göre.

@TanerTEACHER in attığı videoda problem var. Neden mi? GPU kullanımına bakın. Birisi %89 kullanırken diğeri %75 kullanıyor. Beynini kullan Taner beyinini.

Son düzenleme:
Hiç darboğaz yaşamazsın, gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. İleride eğer uyguna bulabilirsen GTX 1080 Ti bile takabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…