RTX 2060 laptopta DLSS açınca ekran netliği azalıyor

Şakir UÇAR

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhabalar arkadaşlar.
RTX 2060 ekran kartlı laptopum var. Bildiğiniz üzere RTX 2060 DLSS destekliyor ancak oyunlarda DLSS açınca ekran puslanıyor. Netlik bayağı düşüyor. Bu arada DLSS kalite modunda dahi bu dediğim oluyor performans seçeneğinde daha kötü. Cyberpunk ve RDR 2 de denedim en son iki oyunda da aynı sorun gerçekleşti. Driver da güncel sebebi nedir acaba RTX 2060 ile alakalı olabilir mi?

Bu bir sorun değil kardeşim. FPS kazancı için görüntüden ödün veriyorsun. Normal bir durum. Her oyunun optimizasyonu da farklı bu konuda. Mesela CoD MW bu konuda çok başarılı. Hatırı sayılır FPS alırken görüntü daha da güzelleşiyor aksine. Ama CoD CD'de ise tam tersi görüntü bulanıklaşıyor.

Merhabalar arkadaşlar.
RTX 2060 ekran kartlı laptopum var. Bildiğiniz üzere RTX 2060 DLSS destekliyor ancak oyunlarda DLSS açınca ekran puslanıyor. Netlik bayağı düşüyor. Bu arada DLSS kalite modunda dahi bu dediğim oluyor performans seçeneğinde daha kötü. Cyberpunk ve RDR 2 de denedim en son iki oyunda da aynı sorun gerçekleşti. Driver da güncel sebebi nedir acaba RTX 2060 ile alakalı olabilir mi?

RDR2 ulrtada RTX 3060 laptop da ben bir fark görmedim ama FPS'e etkisi fazla.

RDR2 ulrtada RTX 3060 laptop da ben bir fark görmedim ama FPS'e etkisi fazla.

Bende de 10 15 FPS civarı fark ediyor ancak dediğim gibi ekran acayip puslu görünüyor sanki düşük ayarlarda gibi.
Normal bir durum. Mümkünse en fazla kalite modunda kullanın. Görüntüdeki bozulma oyundan oyuna göre de değişebilir. İyi ve önü açık bir teknoloji ama NVIDIA'nın reklamını yaptığı kadar Game changer bir ürün değil henüz.

Evet zaten kalite modunda acıyorum ama 10 FPS için değmez. Görüntü acayip bozuluyor.

Görüntü acayip bozuluyor derken neyi kastediyorsunuz bir ekran fotorafı rica edebilir miyim? Normalde DLSS kalite 1080p saf 1080P'den daha iyi görünür sorun cihazda gibi geldi bana ya da sizin gözleriniz çok iyi görüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı