Bu konudaki mesajları incelerken sağ tarafta yeni açılmış konular listesinde ''AMD RX 5700XT siyah ekran veriyor, oyunlardan atıyor'' diye bir konu gördüm.
Sorun ekran kartından olabilir veya olmayabilir. Yardımcı olmak yerine yanlış yönlendirmek doğru değil. Nvidia takıp aynı sorunu almaya devam etse sen mi çözeceksin sorununu? En azından konuyu bulandırma.
Sorunun ekran kartı olduğunu düşündüğün herhangi bir durum var mı? Örneğin Radeon Software'dan gelen wattman uyarısı gibi? Siyah ekran sorunu olsa sürücüye bağlayacağım da oyundan atma konusu direkt ekran kartıyla alakalı değil bana göre. Sisteminde başka yeni bir parça var mı veya overclock yaptığın RAM'ler?
Gigabayte bu modelde daha fazla ısınıyor. Ben de anlayamadım. Önerim Galax almanız. Hatta kullanan bi arkadaşım var. İstersen etiketleyeyim istediğini sorabilirsin.
Yazılımsal problem. Radeon Software'dan değiştirdiğin herhangi bir ayar oldu mu veya hız aşırtma yaptın mı? Her ihtimale karşı sürücüyü AMD Cleanup Utility veya DDU ile kaldırıp 20.7.2 versiyonunu baştan kurmanı öneriyorum şimdilik, kaldırdıktan sonra C: sürücüsündeki AMD klasörünü silebilirsin boşuna yer kaplamaması için. Sonrasında yine aynı hatayı almaya devam edersen konu açıp beni etiketleyebilirsin kullandığın marka ve modeli de ekleyerek. Bu konuyu daha fazla dağıtmayalım.