RTX 2060 OC Ryzen 5 2600 işlemci ısı sorunu

• Konuyu başlatan Mazın
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 3.777

Mazın

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhabalar. Ryzen 5 2600 işlemcimin sıcaklık değerleri Anthem oyununda Ultra ayarlarda yaklaşık 40-45 dakika sonra 85 derece, ekran kartında ise 75 dereceye yükseliyor. İlk defa kasa topladığım için emin olamadım, sizlere danışmak istedim. Bu değerler normal midir?

İşlemci: Ryzen 5 2600 (Stok fan kullanıyorum)
Ekran Kartı: Asus ROG STRIX RTX 2060 OC.
Kasa: XIGMATEK ASTRO A 650W 80PLUS 4 FAN

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, macunu düzgün sürdüğünüze emin misiniz ? Stok fan ile 80-85 normal, ancak 40 dakika gibi bir sürede çıkmaması gerekir. Overclock yapıldıysa stok fan yetersiz gelebilir.

ekran kartı normal gibi duruyor ya stok fan yetersiz ya da macun tam sürülmemiş gibi ayrıca fan hızın nasıl tam güçte çalışıyor mu?

Sıcaklıklar normal değil. AMD'nin stok soğutucuları gayet iyi, aynı şekilde Asus Strix'in de öyle. En fazla 60 derece gibi bir sıcaklıkta çalışmaları gerek diye tahmin ediyorum. Belki sorun kasadan dolayıdır, sonuçta pek hava alabilen bir kasaya benzemiyor.

Technopat testlerinde sıcaklıklar şöyle:
2060 Strix BF5 Ultra: 53-54-55 Derece
Ryzen 5 2600 Oyun Testleri: İşlemci stok soğutucuyla normal hali ile 61 derece, 4 GHz'e OC yapılınca 65 derece olarak çalışıyor.

Son düzenleme:
Astro nun hava akışı oldukça iyi.
2600 u stock ve otomatik ayarlarda kullanırken, anakart voltajı yüksek tutuyor. 1.5 lere kadar çıkabiliyor. Yüksek sıcaklık sebebi bu olabilir belki.
Bios tan cpu vcore voltajı manuel ayarlayarak denemeler yapmanızı tavsiye ederim.

Anakart bilgisi?
Not: konu açarken tüm sistem bilgilerinizi yazmanız, fikir üreteceklere yardımcı olur.

Durum normal değil, AMD'nin stok soğutucuları gayet başarılı. Ben, benim 1600'e stok soğutucuyla OC yaparak 3.2 GHz'den 3.9 GHz'e çıkarmama rağmen 80 dereceyi geçmedi üstelik BF5 64 kişilik sunucuda aynı sürede ultra ayarlarda oynamama rağmen.

HW Monitör'den voltaj değerlerini kontrol et oyun esnasında.

Ryzen 7 1700 ve aynı ekran kartını kullanıyoruz. Bende de stok fan ve rampage markasının dandik bir kasası var. Fikir vermesi açısından söylüyorum. Ekran kartımın sıcaklığı bugüne kadar 73 dereceyi, işlemcim de 64 dereceyi geçmedi. Fikir vermesi açısından söylüyorum.

Bende de ryzen 2600 var. MSI b450 m pro-vdh anakart ile ilk kurulum sonrasında NFS Paybackte işlemci sıcaklığının 85 dereceleri bulduğunu görünce stok soğutucuyu söküp kaliteli bir termal macun ile tekrar montaj yaptım ancak sonuç yine değişmedi. İşlemcinin sorunlu olabileceğini düşünmeye başlamışken indirimde olduğunu için cooler master masterluquid 120mm sıvı işlemci soğutu aldım. Bu sıvı soğutucu ile sıcaklık değerleri boşta 31 derece yükte 55 derece civarına indi ve sorun ortadan kalktı. Kaliteli bir termal macun ile tekrar montaj yapın vidaları sıkarken karşılıklı ve eşit sıkın. Buna rağmen duzelmezse muhtemelen sizinde stock soğutucu da sorun var demektir.

Isı değerlerinin hiç biri normal değil kardeşim rog serisi 60 dereceyi geçen bi kart değil 75 dereceye normal diyorlar. 85 derece iyi bir rakam değil baktırmanı öneririm. Burda çok saçma yorumlar var.

Anakartımın modeli: ASUS TUF B450-PLUS GAMING.

Kasanın önündeki cam paneli sökebilirsem sökmeyi deneyeceğim. BIOS ayarlarında da fan hızlarını 60 derece ve sonrası için %100’e çektim. Bakalım bir değişiklik olacak mı. Stok fan yeterli denilmişti de, bu değerlerde bir sıcaklık beklemiyordum açıkçası. Ama ekran kartınında bu derecelere çıkması beni kasanın hava akışı sorunlu düşüncesine itiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…