Otomatik OC yani CPB açıkken anakart işlemciye o hıza çıkabilmesi için gereken voltajı dinamik olarak verir. Bu şunu anlamamızı sağlar, işlemciyi yük altında bıraktığımız zaman voltaj nereye kadar çıkıyor? Mesela 3.9 GHz için anakart 1.35 mV veya daha yakın bir değer veriyorsa, 4.1 için 1.375 mV büyük ihtimalle yetersiz kalacaktır. Silikon kalitesi de bir etken tabi ama sendeki işlemcinin silikon kalitesini az çok kestirebildik gibi. Bundan sonrası stok soğutucu engeli yani zaten normali zor idare ediyor 1.4 ve üstü voltaj için stok soğutucu çok yetersiz kalacaktır ama 1.4 mV yakın 1.385 mV gibi bir değer ile 4.1 yakanabilirse OC başarılı olabilir lakin çok düşük bir ihtimal.Hocam öncelikle BIOS güncel zaten 4.1 Ghz'de 1375 voltajla çalıştırdım sistem açıldı açıldığı gibi görev yöneticisine girdim işlemci yükü hızlı hızlı %2 3 civarlarından 4 5 saniye içinde %100 civarlarına geldi sistem mavi ekran gibi hatalar vermeden anında kendini kapattı. Uzun süre PC'yi açamadım bios pilini çıkartıp PC'nin gücünü kestim anca öyle çalıştırabildim. Şuan 4.1 Ghz gibi hızları fazlasıyla görmek istiyorum ama amd stok fanıyla işlemciyi yakarız diye korkuyorum. Voltajı düzgün ayarlayabilsem sıkıntı çıkmayacak büyük ihtimalle ama voltajı nasıl stabil olacak şekilde ayarlayacağım o kafamı karıştırıyor. Ryzen 5 2600 için işlemciyi 4.1 Ghz civarında çalıştırmak için voltajı kaçtan başlayıp arttırarak ilerlesem sonuca varırım sizce.