RTX 2060 overclock ayarı değerlendirmesi

skyren.x

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ASUS RTX 2060 Dual EVO OC marka ekran kartına sahibim. Kart zaten fabrika ayarlı biraz overclocklanmış fakat ben ekstra overclock yapmak istedim şu şekil:

1689618142825.png

Yaptığım ayarlar sizce ekran kartım açısından iyi mi? Fazla yükselttiğim yerler olmuş mu?
Not: Yük altında en fazla 77 dereceye çıkıyor

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi gözüküyor. Voltaj kontrolünü açıp test ede ede undervolt yapmayı deneyebilirsin. Sıcaklıkların düşebilir ve performans kaybetmezsin.

Undervolt hakkında hiçbir bilgim yok ve yapmaya korkuyorum hocam sizin bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?

Sistemi o.c suz hali ile bir değerlendir 77 derece sıcaklığa çıkmaya değer mi?

o.c suz haliyle 72 derece Max.

Undervolt hakkında hiçbir bilgim yok ve yapmaya korkuyorum hocam sizin bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?

o.c suz haliyle 72 derece Max.

OCCT indirin. 3D Standard testinde süreyi sınırsız, Error Detection ayarını Enabled yapın. Her seferinde 10 mV kısarak 1 saatliğine bu teste sokun. Hata alırsanız hata almadığınız en düşük değerde kullanabilirsiniz.

FPS farki ne kadar oluyor?

MSI kombusterde normal halinde 72 derecede 154-159 FPS alırken OC yapılmış haliyle 178-183 alıyorum.

OCCT indirin. 3D standard testinde süreyi sınırsız, error detection ayarını enabled yapın. Her seferinde 10 mv kısarak 1 saatliğine bu teste sokun. Hata alırsanız hata almadığınız en düşük değerde kullanabilirsiniz.

Her 10mv düşürdüğümde 1 saat bekleyecek miyim hocam?

MSI kombusterde normal halinde 72 derecede 154-159 FPS alırken OC yapılmış haliyle 178-183 alıyorum.

Her 10mv düşürdüğümde 1 saat bekleyecek miyim hocam?

Oyun oynarken, orada burada durup dururken çökme yaşamak istemiyorsanız beklemeniz iyi olur. Ben 1-1,5 saat OCCT'ye sokup kullanırım, oyunda vs. çökme yaşıyorsam 5-10 mV arttırıp kullanmaya devam ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı