Çözüldü RTX 2060 PC açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lonerkinq

Kilopat
Makaleler
5
Yer
Edirne
Daha fazla  
Meslek
Teknisyen
Dostlar selamlar, termal macun değişimi sonrası başlıkta belirttiğim gibi PC açılmıyor sabahtır kontrol etmediğim yer kalmadı. Ekran kartını çıkarıp denedim onboard HDMI yaptım görüntü gelmiyor. Kabloları kontrol ettim söküp tekrar bağladım yok. 2 sene önce de böyle oldu bir şekilde çözmüştüm ama nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum.
Sistemim
Ryzen 5 3600X
RTX 2060
ASUS B450M Dragon
Thermaltake V200 Plus RGB 600W 80+
Kioxia NVMe M.2

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle geçmiş olsun.
Sorununuza gelecek olursak; termal macunu değişim sonrası soğutma plakanın doğru oturduğundan emin olarak taktığınızı hatırlamanız gerekiyor. Bu sorun genellikle Ana kartın üzerinde parçaların hasar alması sonucunda ortaya çıkıyor.
Ana kartı temizledikten ve termal macununu değiştirdikten sonra herhangi bir parçaya değdiğinizi veya yanlışlıkla termal macun yerini silerken orada bulunan küçük parçalara hasar verebilirsiniz. Önce bunları kontrol edin.
Ardından Ekran kartını farklı bir PCI Express X16 girişin de deneyin(varsa).
RAM'leri kontrol ettiniz mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle geçmiş olsun.
Sorununuza gelecek olursak; termal macunu değişim sonrası soğutma plakanın doğru oturduğundan emin olarak taktığınızı hatırlamanız gerekiyor. Bu sorun genellikle Ana kartın üzerinde parçaların hasar alması sonucunda ortaya çıkıyor.
Ana kartı temizledikten ve termal macununu değiştirdikten sonra herhangi bir parçaya değdiğinizi veya yanlışlıkla termal macun yerini silerken orada bulunan küçük parçalara hasar verebilirsiniz. Önce bunları kontrol edin.
Ardından Ekran kartını farklı bir PCI Express X16 girişin de deneyin(varsa).

Çözüm
Sorunum çözüldü. Komple söktüm işlemcinin pinlerini kontrol ettim şükür ki hasar yok kenara dağılan macunları temizledim. Ramlar'i silgi ile sildim. Tekrar ana bağlantıları gerçekleştirdim. Cevaplarınız için teşekkür ederim dostlar.
Düzeltme ve yaptığım değişiklikler : BIOS pili 1dk boyunca dışarda kaldı bios sıfırlandı.
Ekran kartı güç kablosunun 2. sini taktım.
Kablo yönetimi kontrol edildi.

Son düzenleme:
Dostlar selamlar, termal macun değişimi sonrası başlıkta belirttiğim gibi PC açılmıyor sabahtır kontrol etmediğim yer kalmadı. Ekran kartını çıkarıp denedim onboard HDMI yaptım görüntü gelmiyor. Kabloları kontrol ettim söküp tekrar bağladım yok. 2 sene önce de böyle oldu bir şekilde çözmüştüm ama nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum.
Sistemim
Ryzen 5 3600X
RTX 2060
ASUS B450M Dragon
Thermaltake V200 Plus RGB 600W 80+
Kioxia NVMe M.2
Termal macun değişimi öncesi ve sonrası sıcaklıkları merak ettim neden termal macun yenileme ihtiyacı duydunuz önceden yükte kaç derece oluyordu, termal macun değişimi sonrası sıcaklıklar nedir?

Termal macun değişimi öncesi ve sonrası sıcaklıkları merak ettim neden termal macun yenileme ihtiyacı duydunuz önceden yükte kaç derece oluyordu, termal macun değişimi sonrası sıcaklıklar nedir?

İşlemci çok fazla ısınıyordu 2 senedir detaylı temizlik yapmamıştım oyun oynarken Max 82 görüyordum şimdi 3-4 derece indi. Bir de CPU Stress testinde kapanıyordu ancak yine kapanıyor. BIOS ayarı yapmama rağmen stress testinde fan hızı artmıyor. 90 derece de PSU korumaya alıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı