RTX 2060 + R5 3500X kaç Watt harcar?

MerTTF

Hectopat
Selam arkadaşlar akşam İncehesap'dan bilgisayar almayı düşünüyorum. Malum cuma indirimi var. Her neyse, elektrik faturasından şüpheliyim 600W +80 PSU RTX 2060 + R5 3500X ile günde 15 saat çalıştıracağımı ve 6 saat oyunda olacağımı sayarsak 144Hz 1ms monitör ile aylık faturaya kaç lira ekler?

Arkadaşımın 1660S sistemi bazen 60-70 saat aktif çalışıyor, PC’yi almadan önceki faturasına 30-40TL ekstra eklenmeye başladı. Sizinki de o civarlarda gezecek belki biraz fazla yazacak.

Parçalar tek tek kaç watt çekiyor internetten bakıp +100 koyarak toplam tüketimi bulabilirsiniz. +100 de diğer parçalar için. Sonra da elektrik hesaplama sitelerine girip masraf ne olur görebilirsiniz.

Monitöre gelince, 30 watt kullanıp 165hz veren de var 65 watt kullanıp 144hz veren de.

Arkadaşımda RX 5500 XT var 650 W 80+ Psu su var onunda (bana göre gereksiz olmuş 650). Bilgisayarını 12 saat çalıştııyor 9 saat falan oyun oynuyor bana dedi aylık 150 tl yakıyor diye gözüm korktu bi. Amd sorunu olabilir herhalde onunki. Cevaplarınız içinde teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı