RTX 2060 Red Dead Redemption 2 ısınma sorunu

Hocam yorumun ve bilgin için teşekkür ederim. Öncelikle kasadan şimdiye kadar herhangi bir ses duymadım. Model kaynaklı olduğuna kanaat getirdim fakat senden sonra cevap yazan arkadaşlar da kasanın hava akışıyla da alakalı olduğunu belirtmiş. Yan kapağı çıkarttığımda bir nebze de olsa rahatladığını gördüm zaten.
Eyvallah hocam çok sağ ol. Bu tarz bir aparatı Türkiye'de bulmam mümkün mü? Kasanın üstüne iki adet fan taktırsam aynı etkiyi yaratır mı? Yoksa kasayı mı değiştirmeliyim?

Kasanın üstüne takacaginiz 2 adet fan sıcak hava tahliyesi için güzel bir secenek ama ne kadar etkisi olur kesin bir şey söylemek zor. En güzel seçenek bütçeniz ve imkanınız varsa onu mesh panel olan güzel bir kasa tercih etmeniz. Çünkü forumda da bakarsanız Spec Delta model kasalarda ısınma problemi yaşayan kişi çokça mevcut. İsterseniz kasa tavsiyesinde bulunabiliriz. Baska bir konuda kasa tavsiyesi olarak açarsanız etiketliyebilirsiniz.

Eyvallah hocam konuyu açıyorum.

Hocam sistemimiz hemen hemen aynı bir tek ekran kartım yok. O da Rtx 2060 olacak muhtemelen. Bir de kasam Msi Mag 100R. RDR de bu kadar ısıtır mı?

Kasanın hava akışı kötü diyenlere bence çok itibar etmeyin. Bana inanmıyorsanız Youtube de Technopat, ModArt PC, HW Plus, Teknoseyir gibi kanalların incelemelerine de bakabilirsiniz. Hiç birisi hava akışı kötü demiyor hatta tam aksine fiyatına göre hava akışının çok iyi olduğunu söylüyor. Yani siz önü mesh panel bir kasada alsanız çok bir şey değişmeyecek.
Yan kapağı açarsanız elbette bir nebze sıcaklık düşüşü olacaktır fakat bu Spec Delta'ya özel bir durum değil. Önü mesh olan kasalarında yan kapağını açınca aynı etkiyi alırsınız. Yan kapak olayı ayrı bir olay, yan kapağı açınca sistemi resmen apaçık hale getiriyorsunuz bir zahmet soğusun o kadar.

Dediğim gibi olay ekran kartı modeliyle alakalı. Çok fazla rahatsız ediyorsa bu olay sizi ekran kartınızı daha iyi soğutmalı bir modele yükseltin. Sorununuz çözülecektir.

Keza ısrarla kasadan olduğunu düşünüyorsanız da size aşağıdaki videoya yönlendiriyorum. Bakın bakalım mesh panel ile aralarında ne kadar fark var. Kaldı ki Dark markası Teknobiyotiğin kendi markası. Yani olabildiğince onu kayırmaya çalışırlar ama ona rağmen Corsair Spec Delta ile aralarında atla deve bir fark yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam, UV yapmanız gerek. Benim RTX 2060'ım stok ayarlarda 78 dereceye ulaşıyor %60 fan hızıyla. Fan hızınız çok fazla. Şöyle başlayın ve benchmark testi açın. MSI Afterburner'dan CTRL+F ye basın. 825 voltaj verin. 1755 Core clock verin. Ana ekrandanda +300 Memory clock verin. Sıcaklık ve FPS değerlerini izleyin. Not: Model aynı değil. Benim kullandığım ayarlar böyle.

Merhaba hocam, bu konulardan pek anladığım söylenemez. Yapımına baktığımda da çok detaylı ve net bir anlatım bulamadım. Rica etsem yardımcı olur musunuz?
Eyvallah hocam. Fan takmayı düşünüyorum zaten. Ayriyeten erkan kartımın fanları aşağı doğru bakıyormuş bunun bir etkisi var mıdır?

Son düzenleme:
Eyvallah hocam. Fan takmayı düşünüyorum zaten. Ayriyeten erkan kartımın fanları aşağı doğru bakıyormuş bunun bir etkisi var mıdır?
Yok normal olması gereken o zaten. En azından dikey ekran kartı desteği olmayan çoğu kasalarda böyle durur. Normal yani.

Hocam 2 adet fan alıp kasanın üstteki fan takma bölümüne yerleştirir iseniz içindeki hava döngüsünü toparlarsanız ve sıcaklık olarak daha serin çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Bunun yanında, size tavsiyem yandan açmak yerine kasayı önden delik açarak daha fazla hava almasını sağlayabilirsiniz.
Hatta şu link de benzerini yapıyor yayıncı arkadaşımız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O da sizin gibi 80 derece alıyormuş fark Zotac modelini kullanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…