nediyebilirimkii
Femtopat
Daha fazla
- Meslek
- Görsel İletişim Tasarımcısı
80 derece aşırı bir değer değil. Bende de MSI GTX 1660 Super AERO ITX OC modeli var ve oyunlarda 77-79 derece civarı %75-80 fan aralığında çalışıyor. Yani ekran kartlarında -Özellikle Nvidia kartlarda- gaming modellerinden almadıkça fan sesi olabiliyor. Hani sese çok takılmayın derim. Yalnız fanınızın %90 da çalışması biraz fazla geldi bana ama oda sıkıntı yapmazdır herhalde. Yapacak olsa 4 aydır yapardı zaten diye düşünüyorum. En kötü bir şey olursa garantiye yollarsınız.
Sıvı soğutma olayına gelirsek o işlemciye uygulanır, ekran kartı sıcaklığıyla ne alaka pek anlamadım.
Son olarak aynı kasayı bende kullanıyorum ve içerisinde 4 adet fan varken fazlasını takmanızda pek bir şeyi değiştirmeyecektir. Zaten ısınmanın sebebi kasadan değil, yukarı bahsettiğim gibi ekran kartlarının soğutma performansından kaynaklı bir durum. Örneğin Technopat aşağıda aynı kasayı kullanmasına rağmen oradaki sıcaklıklar bizimkinden düşük. Dediğim gibi bu olay ekran kartının soğutmasıyla alakalı, pek bir şeyi değiştiremezsiniz.
Bu arada aynı kasayı kullandığınız için merak ettiğim bir soru sormak istiyorum. Bende özellikle oyunlara girdiğimde veya sisteme yük bindirdiğimde kasadan çat çut ses geliyor, genleşiyor gibi oluyor kasa. Hatta ön panelinden kasayı hafif bastırdığımda iyice bir çatırdıyor ve rahatlıyor. Keza aynı durum sıcaktan soğuğa geçerken de oluyor ama daha az. Sizde de var mı bu çatırtı çuturtu sesi?
Hocam yorumun ve bilgin için teşekkür ederim. Öncelikle kasadan şimdiye kadar herhangi bir ses duymadım. Model kaynaklı olduğuna kanaat getirdim fakat senden sonra cevap yazan arkadaşlar da kasanın hava akışıyla da alakalı olduğunu belirtmiş. Yan kapağı çıkarttığımda bir nebze de olsa rahatladığını gördüm zaten.
Eyvallah hocam çok sağ ol. Bu tarz bir aparatı Türkiye'de bulmam mümkün mü? Kasanın üstüne iki adet fan taktırsam aynı etkiyi yaratır mı? Yoksa kasayı mı değiştirmeliyim?RTX 2060 Ventus OC 6G kullanıyorum neredeyse 2 yıl olacak 70 derece üstüne çıktığını nadir gördüm. 8-10 saatlik RDR oyunundayken maks 73-74 derecelere ulaşıyordu bende. Tabi bu kasanin hava akışı ile yakından ilgili. Corsair Spec Delta modeli maalesef hava akışı açısından biraz vasat bir model ulaştığınız değer öyle riskli bir değer değil ama yoğun kullanımlarda ısınmasını istemiyorsanız kasanın ön kısmındaki plastik kapağı çıkarın ciddi farklar oluşan kullanıcılar var. Macun değiştirmek ise ısınan parça ekran kartı ve sistem daha yeni olduğu için ekran kartını sokerseniz garanti dışı kalacaktır o yüzden tavsiye etmem. Ekstradan bir de ürün tavsiyesi isterseniz:
[TRY161.43 23% OFF]lindo zone VC-C270h grafik kartı soğutucu üç 9cm fan soğutucu Aura anakart ARGB ışık efekti şeridi grafik soğutma bilgisayar bileşenleri from bilgisayarlar ve ofis on Banggood.
Tıpkı ekran kartı gibi montajı yapilmakta ekran kartınin daha çok hava almasını sağlayıp birkaç derece fark ettirebilecek bir alet.