RTX 2060 Ryzen 5 3600X CPU ve GPU kullanım yüzdeleri

J. Mihawk

Centipat
Merhabalar, bir ayı bile dolmayan sistemimde bir şey fark ettim. Pek bir bilgim olmadığından aranızda bilgi sahibi olan varsa benim paylaşmasını rica ediyorum.
Sistemim şöyle MSI B450M'a Pro Max Ryzen 5 3600X ekran kartı ise ASUS ROG STRIX RTX 2060 Advanced Edition 3 fanlı olan versiyonu bu sistem CPU sıcaklığı 55 in üstünü GPU ise 58 derecenin üstünü görmedi şükür. Fakat şöyle bir şey var oyun oynadığım zaman örneğin AC Odyssey işlemci çalışma yüzdesi %55 ile 70 arası değişirken ekran kartı 80 ile 85 arasında. Birçok yerde okuduğumda GPU'nun 90 ile 100 arasında olması gerektiğini söylüyorlar. Konu hakkında bilgilerinizi almak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Aldığınız FPS değeri nasıl hocam, normalse hiç dert edilecek bir durum yok. Bazen kullanım farlılık gösterebilir. Ayrıca hangi programdan takip ettiğiniz de önemli, yanlış da gösteriyor olabilir. Bir de monitörünüz 1080P mi, 2K mı? Ayarlar Ultra'da mı? Bunlar da önemli.

Birçok kişi yanlış biliyor. Ekran kartı illaki %100 kullanılacak diye bir durum söz konusu değil. Ekran kartı yarı gücüyle çok yüksek FPS verebilir. CPU+GPU %100 çalışsa da yeterli FPS var ise bu da darboğaz değil. Yapmanız gereken ki sisteminiz yüksek olduğu için söylüyorum, tüm ayarları ultrada oynamak. Gerekene sisteminiz yapacaktır. Kullanım oranlarına drop vs. yaşandığı zaman dikkat etmek gerekiyor.

1080p de oynuyorum ayarlarım ultra sadece bir kaç ufak detay high fps 75in altına düşmüyor bazen çok nadir 65i görüyor oda saniyelik fark etmiyorum bile kontrol edince grafikten görüyorum düştüğünü. Msi in kendi programı var cpu yu ordan takip ediyorum gpu ise asusun kendi programından. Bu durum aklımı kurcaladı biraz yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı