RTX 2060 S ve Ryzen 3600 Sistem Toplama

DIABLO36

Kilopat
Selamlar, yeni nesil Ryzen işlemcilerin performansı ile birlikte önceden 9400F satın almayı düşündüğüm işlemciyi 3600 olarak değiştirdiğimi söyleyebilirim. Birçok parçaları kafamda belirledim ama eksik olan birkaç parçayı da önerileri dikkate alarak tamamlamayı düşünüyorum.

Ekran kartını newgg sitesinden satın alacağım. GIGABYTE AORUS GeForce RTX 2060 Super 8G Graphics Card, WINDFORCE Stack, 8GB 256-Bit GDDR6, GV-N206SAORUS-8GC Video Card - Newegg.com gümrük+kargo ile 3300 TL ediyor.

İşlemci: R5 3600

Anakart: ASUS TUF Gaming X570-PLUS. Bu anakartta RGB slotları var mıdır? Yani ilerde kasaya fan takviyesi yapmak istersem onları anakarta bağlayabilir miyim? Bu konuda biraz aydınlatırsanız sevinirim.

RAM: Aorus 3200 MHz CL16 2X8 GB

Kasa olarak Cooler Master H500 satın alacağım fakat KDV indirimini bekliyorum.

PSU: Henüz karar veremedim. Anakartın güç girişi için gerekli çıkışlara, ileri de beni yeniden PSU almaya kolay kolay zorlamayacak bir PSU arıyorum. 500 TL bütçem var.

SSD: SSD olarak 480 GB düşünüyorum. Marka ve model konusunda kararsızım, önerileri bekliyorum.

HDD: 1 TB yeterli gibi. Aynı şekil HDD'de de önerileri beklemekteyim.

Sanırım eksik bir şey kalmadı. Eğer kaldıysa da lütfen belirtiseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Ekran kartı olarak 5700XT almanızı öneririm. Birkaç haftaya özel soğutma çözümleri gelecek.

Bende R7 3700X ve RTX 2060Super'li bir sistem kurucaktım fakat RX5700XT özel soğutmalısı çıkacakmış. Testlerini izleyip, performansına ve ısı durumuna bakarak öyle devam edicem galiba.

Bahsettiğim kartı görselliği için satın alacağım biraz da. 2060 S bana haliyle yetecek bir kart aslında. Ekran kartını dikey konumlandırmak istediğim için ve görselliğe biraz da önem verdiğim için bu kartı tercih ediyorum diyebilirim.
++

Eksik parçalar konusunda önerileri bekliyorum.

Son düzenleme:
Bahsettiğim kartı görselliği için satın alacağım biraz da. 2060 S bana haliyle yetecek bir kart aslında. Ekran kartını dikey konumlandırmak istediğim için ve görselliğe biraz da önem verdiğim için bu kartı tercih ediyorum diyebilirim.
++

Eksik parçalar konusunda önerileri bekliyorum.
Görsellik için 2070 S gücündeki karttan vazgeçmeyin derim hocam.

Görsellik için 2070 S gücündeki karttan vazgeçmeyin derim hocam.
Anlıyorum gücünü fakat benim öyle çok fazla üst düzey bir işim olmayacağı için görselliğe de önem verdiğim için bu yönde tercihimi kullanıyorum. Evet, performans olarak aşağıda kalacak ama bana yine yetecek bir model.

++
SSD olarak ePttAVM - GIGABYTE SSD 480gb 2.5 düşünüyorum, sizce nasıl?

HDD olarak ise Western Digital 1tb 7200rpm 64mb Sata3 Blue Pc Wd10ezex - n11.com uygun fiyatta bunu buldum diyebilirim. Bunları almalı mıyım?

Anlıyorum gücünü fakat benim öyle çok fazla üst düzey bir işim olmayacağı için görselliğe de önem verdiğim için bu yönde tercihimi kullanıyorum. Evet, performans olarak aşağıda kalacak ama bana yine yetecek bir model.

++
SSD olarak ePttAVM - GIGABYTE SSD 480gb 2.5 düşünüyorum, sizce nasıl?

HDD olarak ise Western Digital 1tb 7200rpm 64mb Sata3 Blue Pc Wd10ezex - n11.com uygun fiyatta bunu buldum diyebilirim. Bunları almalı mıyım?
Hocam görsellik konusunda XT'nin özel soğutmalı sürümleri de iyi olacaktır. Ama sizin kararınız tabii. 2060 S de sizi üzmez.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı