RTX 2060 sistem aşırı ısınıyor

Evet aslında bana da aşırı fazla gelmiyor ama daha iyi sonuç bekliyordum. Bir de beni üzen yazın bu sıcaklıkalrın üstüne çıkacak olması. Yük testini yarın deneyip buraya yazacağım hocam.

Aslında çok sıcak değil. Dışarısı 15 derece, içerde üşümediğim için doğalgaz falan kapalı.

Deneyeceğim 😁
Şimdi sorunun kasadan kaynaklandığını anlıyorum ama çözüm olarak işlemci fanını değiştirmem veya üst bölgeye fan eklemem bir fark yaratır mı?

Hayir yaratmaz.
Kasanin yan kapağını açın.

Hayir yaratmaz.
Kasanin yan kapağını açın.
Yan kapağı açmak istemedim donanım açıkta kalmasın diye. Onun yerine ön fanların olduğu paneli açtım ve camın çıkartılabildiğini gördüm. Camı yerinden söküp kapattığımda boşta 52 derecede çalışan ekran kartının ısısı 35 dereceye kadar düştü. Ama toz filtresi bulmakta zorlanıyorum. Nereden temin edebiliceğimi biliyor musunuz ?

Yan kapağı açmak istemedim donanım açıkta kalmasın diye. Onun yerine ön fanların olduğu paneli açtım ve camın çıkartılabildiğini gördüm. Camı yerinden söküp kapattığımda boşta 52 derecede çalışan ekran kartının ısısı 35 dereceye kadar düştü. Ama toz filtresi bulmakta zorlanıyorum. Nereden temin edebiliceğimi biliyor musunuz?

Fark etmez on kapağı da açabilirsiniz.
Aliexpress'den bulabilirsiniz veya uygun ölçülerde 3 kat sineklik kesip monteleyin.
Kısaca sorununuz çözüldü.
Rica ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı