RTX 2060 sistem düşük FPS veriyor

Fatihmy007

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime A620M-E
Galax Rtx4070 12Gb
Ryzen 5 7500F
XPG DDR5 5200Mhz 2X8GB Ram
XPG Valor Air Kasa
XPG 650Watt 80+ Psu
Meslek
Öğrenci
Merhaba ilk sistemimi özetleyeyim.
RTX 2060.
i5 11400F.
2x8 3200MHz CL16 RAM.

Bu bilgisayarla CS:GO'da 300+ FPS alıyordum fakat son 3 gündür 100-170 arası değişkenlik gösteriyor. Sonra GTA 5 girdim ve baktım ki 65 watt olan işlemcim 100wattlara kadar çıkıyor. Bilgisayarı 6 ay önce İtopya'ya götürmüştüm tüm oyunlarda düşük FPS sorunu vardı. O zaman bana overclock yapıp yapmadığımı sordular. Ben de yapmadığımı söyleyince tüm parçalarda overclock vardı, onları sıfırladık düzeldi dedi. Yine öyle rastgele overclock yapılmış olabilir mi? Yapıldıysa nereden eski değerelere almam lazım bunu?
Overclock sorunu var mı yok mu nasıl anlarım veya overclock varsa nasıl tamamını temizlerim?

Forza Horizon 4 olabilir mi?

Bu FPS'i performans düşüşü yaşamadan önce mi alıyordun?

Forza Horizon 4 olabilir mi?
Olur.

Euro Truck Simulator 2 ve Forza Horizon 4 indiriyorum hemen test yapacağım ETS 2 de.

Bu FPS'i performans düşüşü yaşamadan önce mi alıyordun?

Olur.

2 hafta önce Online'da 100-110 FPS alıyordum.
3gün önce sorun oluştu CS:GO'da
2 gün önce FiveM servera ilk kez giriş yaptım.

Yani Online'da sorun yokken FPS o civarlardaydı.

MSI Afterburner ile oyun içi değerlerini detaylı gösteren resimler çekerek buraya atarsan sorunu bulabiliriz. Bu şekilde:

Cpu Test
ve format atmadan önceki Fivemde çekilmiş görüntü fakat duvara bakıyorum fps yüksekken çıkmış

Ben size şunu sorayım bir de Intel i5 11400F işlemcinin overclocksuz halde 100WATT-110watt a kadar çıkması normal mi ben internette watt bulamadım bu işlemcinin sadece TDP değeri var oda 65 TDP.

Oyunlar insin hemen test görüntülerini atacağım. ETS 2'nin 10 dk sı kaldı.

Bu arada ek olarak ekleyeyim önceki İtopya'ya götürüşümde
CPU: Frekans ve voltaj ayarları oynanmış yükseltilmiş düzeltildi.
Ekran kartı: XMP frekans oynaması yapılmış düzeltildi.
Anakart: Overclock yapılmış XMP ayarları düzeltildi.
RAM: RAM'lerin frekans ve voltaj ayarları değiştirilmiş XMP profil standart ayara çekildi
Diğer kalan PSU SSD HDD de sorun çıkmamış.

@517066 @Revainer

Dosya Ekleri

• image.png
    42,3 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
İşlemci frekansı normal görünüyor ama watt kullanımı yüksek. Burada en fazla 87 watt kullanıyor. O da %85 işlemci kullanımı varken.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yani bir overclock var ve ben yapmadan

ETS 2 indi hemen girip test resmini atacağım.

@517066

Buradada bir düşüklük söz konusu 95-100 FPS aldığım yerde 75 FPS veriyor şu an

Resimde 85 olduğuna bakmayın ben U dönüşü attım 70-75'lere kadar düştü

Son düzenleme:
FPS sabit kalmaz. Oyunda bulunduğun mekana göre değişir. Oyun kasmadığı ve aşırı fark görülmediği sürece kafaya takmamak gerekiyor. Ara sıra MSI Afterburner ile kontrolleri yaparak oynamaya devam edebilirsin.

@517066 CS:GO'da sorun var galiba diğer oyunlarda sorun yok.

Kendiliğinden OC nasıl oluyormuş ben OC yaparken 10 kere soruyor açmak ister misinız öyle olur böyle olur diye kafasına göre OC açmaz bilgisayar belli ki başka sorun vardı sizi başlarından savmak için yolladılar ya da size yollarken açık kaldı başta öyle geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…