IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, PFN_LIST_CORRUPT, SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION ve MEMORY_MANAGEMENT olmak üzere farklı farklı bir sürü mavi ekran alıyorum. BIOS güncelleyip TPM ve CPU virtualization kapatmıştım. O zamandan beridir sürekli mavi ekran alıyorum. BIOS'tan fabrika ayarına çektim ancak hala sürekli almaya devam ediyorum. Bir şey yapmama gerek kalmıyor oyun da açsam video da izlesem belli bir zamandan sonra çat diye mavi ekran veriyor. Düzeltmenin bir yolu yok mu kafayı yemek üzereyim şu an. BIOS fabrika ayarlarında ama hala almaya devam ediyorum.
-Windows 10 Pro güncel.
-Ekran kartı güncel.
-BIOS güncel.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Donanımdan kaynaklı bir problem yok hocam. Bilgisayara bir mühendis arkadaşım baktı. Memtest falan yaptı. Sonuçları kaydetmemiş olabilir ancak bana direkt donanımsal bir problemin yok spoofer mı ne yapıyosan neyle uğraştıysan BIOS'ta ondan sonra yapmaya başlamış olabilir dedi. Oradan yaptığım ayarları düzeltsem bile bir kere bozdum gibi oldu. Aşırı çaresizim.
Çok bilmişlik gibi olmasın diye söylediğiniz her şeyi yaptım hocam. Ekte görselleri mevcuttur. BIOS kurulumunu doğru yaptım ancak bu CPU virtualization ve TPM aç kapat yaptığımda bir yanlışlık yapmış olabilir miyim? Veya BIOS'un son sürümü hatalı çalışıyor olabilir mi?
Mavi ekranlardan biri symbol dosyalarının bozulduğunu gösteriyor. Bu sebeple CMD yönetici olarak çalıştır;
Önce sfc/ scannow komutunu gir ve %100 olmasını bekle.