RTX 2060 sistem farklı farklı mavi ekran hatası veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

mikasabruhkerman

Zeptopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1DpPkUiYX9YlLpuYw1zQX8d15-skdSxp3/view?usp=drive_link
RAM
Crucial BALLISTIX 16GB
SSD veya HDD modeli
Crucial BX500 CT480BX500SSD1 SATA 3.0 2.5" 480 GB
Ekran kartı
EVGA NVIDIA RTX2060
Anakart
MSI B450M-A Pro MAX
İşlemci
Amd Ryzen 5 3500X
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, PFN_LIST_CORRUPT, SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION ve MEMORY_MANAGEMENT olmak üzere farklı farklı bir sürü mavi ekran alıyorum. BIOS güncelleyip TPM ve CPU virtualization kapatmıştım. O zamandan beridir sürekli mavi ekran alıyorum. BIOS'tan fabrika ayarına çektim ancak hala sürekli almaya devam ediyorum. Bir şey yapmama gerek kalmıyor oyun da açsam video da izlesem belli bir zamandan sonra çat diye mavi ekran veriyor. Düzeltmenin bir yolu yok mu kafayı yemek üzereyim şu an. BIOS fabrika ayarlarında ama hala almaya devam ediyorum.
-Windows 10 Pro güncel.
-Ekran kartı güncel.
-BIOS güncel.

@mikasabruhkerman RAM testi yapıp sonucu paylaşın.

Ağ (LAN) sürücülerini güncelleyin.

Yazılımla disklere Error Scan testi yapın. Health ile de sağlık durumuna bakın. Sonuçları paylaşın.

DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar kurun.

Son düzenleme:
Donanımdan kaynaklı bir problem yok hocam. Bilgisayara bir mühendis arkadaşım baktı. Memtest falan yaptı. Sonuçları kaydetmemiş olabilir ancak bana direkt donanımsal bir problemin yok spoofer mı ne yapıyosan neyle uğraştıysan BIOS'ta ondan sonra yapmaya başlamış olabilir dedi. Oradan yaptığım ayarları düzeltsem bile bir kere bozdum gibi oldu. Aşırı çaresizim.

Çok bilmişlik gibi olmasın diye söylediğiniz her şeyi yaptım hocam. Ekte görselleri mevcuttur. BIOS kurulumunu doğru yaptım ancak bu CPU virtualization ve TPM aç kapat yaptığımda bir yanlışlık yapmış olabilir miyim? Veya BIOS'un son sürümü hatalı çalışıyor olabilir mi?

Dosya Ekleri

• errorscan.PNG
    errorscan.PNG
    25,3 KB · Görüntüleme: 17
  • healthstatus.PNG
    healthstatus.PNG
    36,1 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Hemen deneyip döneceğim hocam bu arada size yanıt vermek için Opera'yı açtığımda bir kez daha mavi ekran yedim.

Maalesef düzelen bir şey olmadı hocam.
BIOS ayarlarını sıfırlayın hocam. BIOS pilini sökün 10 saniye kadar bekleyip geri takın.

Mavi ekranlardan biri symbol dosyalarının bozulduğunu gösteriyor. Bu sebeple CMD yönetici olarak çalıştır;
Önce sfc/ scannow komutunu gir ve %100 olmasını bekle.

www.technopat.net

SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar?

SFC /scannow nedir ve ne işe yarar?

www.technopat.net

www.technopat.net

Sonra; DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth komutunu gir ve %100 olmasını bekle.

Bunları da yaptım hocam herhangi bir sorun yok dedi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı