RTX 2060 sistem LoL oynanırken bile 70 FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

Revouss

Hectopat
Herkese selam, başlıktan da analşıldığı gibi ne olduğunu bilmediğim bir sorun ile boğuşuyorum. Neredeyse her oyunda FPS'im olması gerekenden aşırı düşük, öyle ki LoL'de bile 70 FPS falan alıyorum. Witcher 3 gibi oyunlarda 55 FPS gibi değerlerde oynuyorum ekran kartı ve chipset driverları hepsi güncel, darboğaz yok güç planlarının hepsi nihai performans modunda V-Sync kapalı.
Sistem özellikleri:

• Ekran kartı: MSI RTX 2060 6 GB.
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.
  • RAM: 1x16 GB 3000MHz XMP ayarları yapılı.
  • Anakart: Gigabyte B450M-H

Witcher 2060 için ideal.
Lole gelirsek, LoL işlemci ve ram tabanlı bir oyun olması lazım. O yüzden ekran kartında problem yoktur büyük ihtimalle.

İşlemci ve ram LoL de 70 FPS den fazlasını alır.
Muhtemelen ya arızalılar ya da senin yaptığın ayarlardan birisi buna yol açtı.

Oyun ayarlarında Hz ayarı olacak. Oradan kendi monitörünün Hz i kaç ise onu seç. Eğer küsüratlı ise 165 Hz gibi bir düşüğünü seç 144 Hz gibi. Sakın kendi Hz ini aşan bir şey seçme.

BİOS ayarlarında ram için MHz ayarları var. Oraya bir bak 3000 den düşüğü seçilidir belki. Sakın 3000 den yukarı alma. Zamanında denedim bilgisayar açılmıyor sonra.

Ayrıca ana diskin yani C diski HDD mi SSD mi ona bir bak. Görev yöneticisinde performans sekmesinde olması lazım. Oradan C diskini bul ve HDD ila SSD mi ona bak. Eğer HDD ise bu kötü bir şey. SSD yi C diski yap. İnternette videoları var zaten. Ama böyle bir şey varsa eğer tavsiyem format atman olur rufus ile.

Herkese selam, başlıktan da analşıldığı gibi ne olduğunu bilmediğim bir sorun ile boğuşuyorum. Neredeyse her oyunda FPS'im olması gerekenden aşırı düşük, öyle ki LoL'de bile 70 FPS falan alıyorum. Witcher 3 gibi oyunlarda 55 FPS gibi değerlerde oynuyorum ekran kartı ve chipset driverları hepsi güncel, darboğaz yok güç planlarının hepsi nihai performans modunda V-Sync kapalı.
Sistem özellikleri:

• Ekran kartı: MSI RTX 2060 6 GB.
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.
  • RAM: 1x16 GB 3000MHz XMP ayarları yapılı.
  • Anakart: Gigabyte B450M-H

Hocam denk gelmiş, Witcher normal LoL zaten şu an en çok FPS sorunu yaşanan oyunlardan biri.

AM4 İşlemciler tek slot RAM ile epey peformans kaybı yaşıyor. Sorun tam olarak bu mudur bilemem ama faydası olacağını düşünüyorum. Bir adet daha aynı marka/model RAM alıp takmayı deneyin.

RAM'leri aşağıdaki gibi takmanız gerekiyor:
1749363421317.png

Oldukça benzer bir sisteme sahibiz. Bende MSI Ventus RTX 2060, Ryzen 5 3600, 2x8 3000MHz RAM kullanıyorum. Şu an il dışında olduğum için PC de FPS'leri doğrudan kontrol edemiyorum fakat dediğiniz gibi FPS'ler düşük. 144Hz monitör kullandığım için FPS'i sabitliyorum ve LoL de sabit 144 FPS almaktayım. Çok nadiren birkaç FPS aşağı inebiliyor aktif fighlarda. Grafik ayarlarının da yüksek olması lazım. Witcher 3 ise kasayı aldığımda tekrar bitirdiğim ilk oyundu high-Ultra grafiklerde herhangi bir kasma takılma vb olmadan oynamıştım ama FPS hatırlamıyorum. Bu tarz durumların çok belirli bir nedeni olmayabiliyor. Sadece belirli bir oyunda kaynaklansa oyun optimizasyonu veya güncelleme sıkıntısi olabilir. Farklı oyunlarda genel olarak hep bir performans kaybı varsa genellikle yazılımsal olabiliyor. Bu tarz bir durum ile bir arkadaşımda karşılaşmıştık birçok şey denedik en son çözüm olarak:
1- format atarak temiz kurulum,
2- ekran kartı ve chipset sürücülerini güncellendi
3- BIOS guncellemesi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı