RTX 2060 sistem ne kadar elektrik tüketir?

@AhmetXei bu sadece bu ayın faturası mı. Geçen aylardan kalan borçlarınız olmasın. Ve bir pc o kadar fazla etkilemez ısıtıcı gibi aletler çok çalışıyor mu onlara bakın.
 
@AhmetXei bu sadece bu ayın faturası mı? Geçen aylardan kalan borçlarınız olmasın. Ve bir PC o kadar fazla etkilemez ısıtıcı gibi aletler çok çalışıyor mu onlara bakın.

Bir aylık faturamız 250 TL ile başladı taşındığımızda bundan önce ki ay 660 TL idi bu ay ise 940 TL gelmiş işin garip tarafı üst komşumuza bakarak bize hep iki katı geliyor.

14 saat desek bunun 4 saati 300W kalanı 70W civarıdır, aşağı yukarı 1.9 kW, yuvarlak hesap 2kW günlük tüketim olur, aylık 60 kW yapar, elektrik kW fiyatı 2.6 TL görünüyor, 156 TL gibi bir rakam faturaya yansır.

Bu net rakam olamaz fikir edinmeniz için bir hesap yaptım, ama aşağı yukarı bu civarda olur.

Teşekkürler.
 
Merhaba, sistemim profilimde belirtildiği şekilde elektrik faturası 940 TL olarak gelmiş fakat komşumuz 5 kişilik bir aile, onlara 250 TL gelmiş. Bilgisayarımın ne kadar güç tükettiğini nasıl hesaplayabilirim? Bilgisayar bileşenleri aşırı bir şekilde yansıma yapar mı elektrik faturasına? Çünkü bildiğim kadarıyla bilgisayarlar fazla tüketim yapmıyor, yardımcı olursanız sevinirim.

sistem özelliklerim
ASUS - Prime H610M-D D4.
ASUS - NVIDIA GeForce RTX 2060.
Intel - Core i3 12100F.
Adata - Legend 700 500 GB.
XPG - Gammix D30 8 GB DDR4

Hocam şöyle bir site var bakabilirsiniz lakin ne kadar doğru orasını bilmiyorum Power Supply Calculator - PSU Calculator | OuterVision
 
Dün akşam elektrikçi çağırdım baktı ve bizim kullanamadığımız bir odadan üst komşumuzun üçlü prizlerle evine elektrik taşıdığını ortaya çıkardık hocam:D yine de hepinize teşekkürler.

:D bu da iyiymiş.
 

Geri
Yukarı