RTX 2060 sistem reset atıyor

mehmexdemir

Femtopat
Daha fazla  
Yaklaşık 2 ay önce yeni bir sistem topladım. Topladığım sistemde şöyle bir sıkıntı var. Herhangi bir işle uğraşırken birden restart atıyor. Isıdan dolayı olduğunu düşünmüyorum çünkü sadece film izlerken bile yapıyor. Olay görüntüleyicisinden hataya baktığımda Kernel Power 41(63) yazıyor ve bu restarlar bazen sürekli olmaya başlıyor ve daha bilgisayar açılmadan tekrar restart atıyor. Format attığımda ise bir gün stabil çalışıyor ardından yine aynı problem. Sistemimi MediaMarkt üzerinden toplamıştım oraya götürünce de teknik servisteki arkadaşlar bir sıkıntı olmadığını söylediler ve evin elektriğinden oluyor gidin akım korumalı prizle deneyin dediler. Bugün akım korumalı priz almama rağmen aynı sorun hala devam ediyor. Yardımcı olursanız beni çok büyük bir dertten kurtarırsınız. Sistemin özelliklerini şöyle bırakayım:
MSI RTX 2060 Gaming Z
ASUS TUF B450-PLUS GAMING ANAKART
Ryzen 7 3700X İŞLEMCİ
Corsair 16 GB(2x8) 3000MHz CL 16 RAM
Cougar 650W 80+ Gold PSU
Seagate 1TB 3.5 7200RPM 64MB HDD

Büyük ihtimal PSU ile alakalı veya da trojan virüsü gibi bir durum olabilir, bu konularda pek bilgi sahibi değilim ama tahminlerim bunlar.

İşlemciye OC yapıyorsanız yapmamayı deneyin çünkü PSU arızaya uğruyor olabilir.
Hayır hiçbir parçada OC yapmıyorum.
Ayrıca sistemi media marktta çalıştırınca restart atmıyor eve getirip takınca restart atıyor gerçekten hiçbir şey anlamadım.
@Ali Güngör @Recep Baltaş kaç aydır cevap bekliyorum ama sorunuma hâlâ bir çözüm bulamadım rica etsem yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı