RTX 2060 sistem RTX 2070 sistemden daha fazla FPS alıyor

sefoo

Centipat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar, olayı size özetleyerek yazmaya çalışacağım. 2 sistemde birbirine çok yakın.

Düşük olan sistemde RTX 2060+Ryzen 5 3500X+ASUS TUF Gaming B450M Pro 2 tane 8+8 RAM+XPG 500GB M.2+2K144Hz ekran.

Diğer sistemde RTX 2070+Ryzen 5 3600X +tek 16 RAM +Samsung980 M.2 +anakart ASUS TUF Gaming B450M Gaming + 2K 144Hz ekran.

İlk fark ettiğim Valorant oynarken 2060'lı sistem benden 100-150 FPS fazla alıyordu, RAM'leri değiştim olmadı, işlemci değiştim olmadı, M.2 değiştim olmadı, format attım olmadı, formattan sonra bütün sürücüleri baştan kurdum olmadı, en son çare olarak kötü sistem in M.2'sini olduğu gibi kendi M.2'me program yardımıyla klonladım(kopyaladım)ve sorun çözüldü. Sizce sorun nerede? Dormat atmama rağmen sürücüleri baştan manuel kurmama rağmen sıkıntı neden kaynaklanıyor olabilir? Şahsi düşüncem hatalı Windows kurulumu diyor. Fakat akıl akıldan üstündür bir de sizden bilgi almak istedim. Bilgisayar proflarını bekliyorum :)

Not: 2 sistem birbirine çok yakın olduğu için klonladım ve sıkıntısız açtı.

Diğer yüksek grafik isteyen oyunlarda 2070 çok daha önde olacaktır ama Valorant işlemci ağırlıklı bir oyun olduğu için, eğer onun işlemcisi ekran kartını sizin ekran kartınızdan daha yüksek yüzdede besleyebiliyorsa bu yüzden olabilir. Yani sizin 2070 Valorant'ta %40 kullanıyorsa ve 2060 sistem %60 kullanılıyorsa bundan kaynaklı olabilir. Bir ihtimal de 1x16 yerine 2x8 kullanmqyı denerseniz biraz daha FPS artışı olabilir.

Diğer yüksek grafik isteyen oyunlarda 2070 çok daha önde olacaktır ama Valorant işlemci ağırlıklı bir oyun olduğu için, eğer onun işlemcisi ekran kartını sizin ekran kartınızdan daha yüksek yüzdede besleyebiliyorsa bu yüzden olabilir. Yani sizin 2070 Valorant'ta %40 kullanıyorsa ve 2060 sistem %60 kullanılıyorsa bundan kaynaklı olabilir. Bir ihtimal de 1x16 yerine 2x8 kullanmqyı denerseniz biraz daha FPS artışı olabilir.
2070 sistem tek kanal RAM olduğu için geride kalıyor. Özellikle iki sistemde AMD olduğu için çift kanal çok önemli.
Ram leri çift slot yaparakta denedim yani iki pc deki ramlerin yerini değiştirdim. Ama fps te değişen bişey olmadı.bütün parçaları diğer pc ile değiştirdim.tek doğru sonucu m2 leri değiştirdiğimde aldım yani düşük fps alan m2 yüksek alana taktım ondaki yüksek fps te düştü, ve yüksek sisteme sahip olan sisteme diğer m2 yi taktığımda fps in düzeldiğini gördüm. Buna kötü fps alan yüksek sisteme format attım bütün herşeyi manuel kurdum chipset +ekran kartı driver ları dahil ama sorun yine düzelmedi.son çare dediğim gibi yüksek gps alan m2 yi klonladım diğer pc taktım ve sorun düzeldi.sizcede tugaf değil mi.Ben windows la ilgili sıkıntı olduğunu düşündüm

Olabilir neden olmasın. DDU rehber bu programla FPS sorunu olan PC'deki ekran kartı sürücüsünü kaldırıp NVIDIA'nın sitesinden tekrar yüklemeyi deneyin.

Windows kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorsanız da ŞU rehberi uygulayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı