RTX 2060 Sistem Toplama

Bütçe
6000

erdoganalper

Centipat
Evet dostlar başlıktan da anlaşıldığı gibi RTX 2060'lı bir sistem toplama peşindeyim. Bilgisayarda oyun oynarım, photoshop yaparım, ara sıra edit yaparım, program yazarım ve de müzikle uğraşırım. Oyunlardan kastım da her oyun. Tüm oyunlar olabildiğince gerçekçi deneyimlemek isterim. Bu yüzden de RTX bir ekran kartı istiyorum. Aslında kafamda bir sistem var fakat bazı sorular da var.
Bilgisayar.png

Sistemde kaliteli bir firma olduğundan dolayı corsair bir kasa kullanmayı tercih ettim, ama bu kasa 550W bir PSU'ya sahip. R7 2700X ve RTX 2060 kombosu için bu PSU yeterli midir?
Açıkçası R7 2700X'i R5 3600'e tercih etmemin tek bir sebebi var: çekirdek sayısı. Eğer 3600 seçersem aradaki 2 çekirdeklik fark çoklu çekirdek işlerinde beni yavaşlatır mı bunu da merak ediyorum. Yoksa zaten oyun performansı açısından 3600, 2700x'ten daha iyi bunu biliyorum.
Anakartı da Gigabyte B450 AORUS M seçtim. MSI'ın B450-A PRO MAX modeliyle arasında gidip geldim. Bu konuda da tavsiyede bulunursanız sevinirim.
Son olarak da bütçemin maksimum 6000 TL olduğunu belirteyim. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

Sistem güzel olmuş fakat bildiğim kadarı ile bu SSD'nin sağlık sorunu varmış. 550W yeterlidir.

Kesinlikle MSI B450-A PRO Max modeli sırf Gaming diye anakarta fazladan para vermek kesinlikle mantıksızdır. Ryzen 7 2700X ile Ryzen 5 3600 arasındaki render farkı yok denecek kadar azdır. Yani burada siz Ryzen 7 2700X'in gelişmiş versiyonunu alıyorsunuz binevi. Ama tabii RGB fan seviyorum derseniz performans kısıp RGB fana anca öyle sahip olacaksınız. 550W gayet yetecektir.

Sistem güzel olmuş fakat bildiğim kadarı ile bu SSD'nin sağlık sorunu varmış. 550W yeterlidir.

Teknoloji işi şans işidir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı