RTX 2060 sistemde ekran kararıyor

BlackKeyboard

Hectopat
İyi günler herkese. Yaklaşık 2 haftadır yaşadığım bir problem var, örneğin Zoom açık iken masaüstüne dönüş yaptığım zaman masaüstü arka planında belirlediğim resim yerine ekran simsiyah oluyor. Şu an hala siyah, ilk defa bu kadar uzun bekledim düzelmesi için. Ayrıca örneğin PUBG'de 144+ FPS alırken bu oran bazı yerlerde 50 FPS'e kadar düştü 144Hz monitör kullandığım için farkı bariz şekilde hissediyorum. Hiç karşılaşmadım daha önce bu sorunlarla. Ekran kartından şüphelendiğim için eski Driver'ı kuracaktım, şu an yeni bir sürüm yayımlanmış onu denedikten sonra sorun hala devam ederse eski versiyonlara döneceğim. Bunun dışında ne yapabilirim? Neden olmuş olabilir sizce bu problem?

Sistemim:
Ryzen 7 3700X.
RTX 2060 Ventus XS 6G OC.
8x2 16 GB çift kanal 3200MHz RAM.
MSI B450-A PRO Max.
Samsung 970 EVO 500GB.
Samsung 860 EVO 500GB.

Hocam STEAM PUBG de monitörümü 144HZ aldım oyunda da 144 sabit alıyorum fakat evet bazı yerlerde 66'ya düştüğü bende de oluyor,oyundan kaynaklı diye biliyorum fakat FPS düştümü inanılmaz kasıyor gibi gösteriyor ekran aynı şey bende de hatta herkeste oluyor diye biliyorum yani sürekli akıcı bu kartla sanmıyorum zor herhalde,ekran siyah olayı ise ben anladığımı diyeyim PUBG'desiniz ALT+TAB yaptığınız da masaüstüne dönerken ekranınız kararıyor 2-3 saniye veya daha fazla siz ise bir anda geçmesini istiyorsunuz herhalde ? Onu şöyle diyebilirim belki yararı olur 144HZ de iken ALT+TAB yaptığım zaman 1 saniye bile sürmüyor masaüstüne dönmesi fakat bunu 165HZ veya 120HZ çektiğim zaman ALT+TAB yaptığım zaman bayağı uzun sürüyor bu neden oluyor bilmiyorum.120Hz deneyin isterseniz,eğer önceden böyle bir sorun yok yeni başladı ise bilmiyorum maalesef.

Hocam Steam PUBG'de monitörümü 144Hz aldım oyunda da 144 sabit alıyorum fakat evet bazı yerlerde 66'ya düştüğü bende de oluyor, oyundan kaynaklı diye biliyorum fakat FPS düştü mü inanılmaz kasıyor gibi gösteriyor ekran aynı şey bende de hatta herkeste oluyor diye biliyorum yani sürekli akıcı bu kartla sanmıyorum zor herhalde, ekran siyah olayı ise ben anladığımı diyeyim pubg'desiniz Alt+Tab yaptığınız da masaüstüne dönerken ekranınız kararıyor 2-3 saniye veya daha fazla siz ise bir anda geçmesini istiyorsunuz herhalde? Onu şöyle diyebilirim belki yararı olur 144Hz'de iken Alt+Tab yaptığım zaman 1 saniye bile sürmüyor masaüstüne dönmesi fakat bunu 165Hz veya 120Hz çektiğim zaman Alt+Tab yaptığım zaman bayağı uzun sürüyor bu neden oluyor bilmiyorum. 120Hz deneyin isterseniz, eğer önceden böyle bir sorun yok yeni başladı ise bilmiyorum maalesef.

PUBG'de 100'ün altına düşmeden oynardım akıcı bir şekilde hatta 100'ü bile görmezdim çoğu zaman masaüstüne dönüş olayından sonrada yaklaşık 2 saat sonra masaüstü fotoğrafı geldi. Bundan önce de kendi kendine dosyalarım silindi sadece masaüstünden. Dün eski sağlam yedeğimi açtım ama sorun hala devam ediyor. Donanımsal olacağını pek sanmıyorum ama şu an her şey şüpheli gözümde...

PUBG'de 100'ün altına düşmeden oynardım akıcı bir şekilde hatta 100'ü bile görmezdim çoğu zaman masaüstüne dönüş olayından sonrada yaklaşık 2 saat sonra masaüstü fotoğrafı geldi. Bundan önce de kendi kendine dosyalarım silindi sadece masaüstünden. Dün eski sağlam yedeğimi açtım ama sorun hala devam ediyor. Donanımsal olacağını pek sanmıyorum ama şu an her şey şüpheli gözümde...
Format atsaydın bi

Format atsaydın bir.

Dediğim gibi eski imajımı açtım, fakat sorun hala aynı.
1610220027450.png

Sorun hala devam ediyor eski driverı kurdum fakat durum hala aynı. Başka tavsiyeleriniz var ise bildirirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı