RTX 2060 sistemde ETS 2'de yırtılma oluyor

Cengiz ata

Zeptopat
Daha fazla  
Hocam bilgisayarım i7 11700K 8 çekirdek, ekran kartı MSI RTX 2060 6 GB, anakart ASUS TUF Gaming B560 Plus. ETS 2'de ne yaptıysam görüntü kötü. Ağaçlarda nesnelerde yırtılmalar ve titremeler meydana geliyor. En yüksek ayarlara çektiğim halde bir çözümü olan, varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran yirtilmalarinin genel sebebi aldığınız FPS'nin monitörüzun Hz sinin cok üstüne olmasından kaynaklanır. G-Sync, FreeSync ve V-Sync gibi teknolojiler bu durumu önlemek için var. Bir deneyebilirsiniz.

Hocam bilgisayarım i7 11700K 8 çekirdek, ekran kartı MSI RTX 2060 6 GB, anakart ASUS TUF Gaming B560 Plus. ETS 2'de ne yaptıysam görüntü kötü. Ağaçlarda nesnelerde yırtılmalar ve titremeler meydana geliyor. En yüksek ayarlara çektiğim halde bir çözümü olan, varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler.

RTX 2060 ile bende cok saçma gereksiz yirtilmalar yaşıyorum 144 Hz 1440p FreeSync monitörüm var G-Sync yaptım NVIDIA ayarlari ile, dikey senkronızosyonsuz cok sorun yasiyorum mesela Apex 144 aliyorum Sync açınca 120 düştüğünden acmiyorum acayip yirtiliyor. Odyssey 60 Hz de oynuyorum şu an onda da kötü yırtılmalar falan var. Sende sadece ETS de mi oldu acaba merak ettim bende muzdaribim bu konudan.

RTX 2060 ile bende cok saçma gereksiz yirtilmalar yaşıyorum 144 Hz 1440p FreeSync monitörüm var G-Sync yaptım NVIDIA ayarlari ile, dikey senkronızosyonsuz cok sorun yasiyorum mesela Apex 144 aliyorum Sync açınca 120 düştüğünden acmiyorum acayip yirtiliyor. Odyssey 60 Hz de oynuyorum şu an onda da kötü yırtılmalar falan var. Sende sadece ETS de mi oldu acaba merak ettim bende muzdaribim bu konudan.
Evet sadece ets2 de böyle
Ekran 60Hz ise çok normal çünkü o sistem 60Hz'i aşar. 144Hz vb. ise veya G Sync bulunmuyorsa V Sync açın.
Ekran 144hz 1ms v sync desteği var ama nidvia denetim masanındasa v sync seçeneği yok

Aslında bu bilgisayar özelliklerimin bu oyunu uçurtması, lazım ama anlamadım daha geçen sistemi topladım
Yırtılmalardan kastınız, titremeler, flickering, Anti-Aliasing'in fazla çalışmaması oluyor sanırsam. Bu problem neredeyse her oyunda var ve çözümü yoktur. Sadece Render Scaling'i arttırarak azaltabilirsiniz.
Ya donma falan yok sadece nesnelere kırılmalar bitki örtüsü gölgelerin de titreme ler oluyor ayarları yükseğe çektim düşüşe çektim ama gene fayda göremedim

Aslında bu bilgisayar özelliklerimin bu oyunu uçurtması, lazım ama anlamadım daha geçen sistemi topladım

Ya donma falan yok sadece nesnelere kırılmalar bitki örtüsü gölgelerin de titreme ler oluyor ayarları yükseğe çektim düşüşe çektim ama gene fayda göremedim
Hocam monitör kaynaklı genel bir yırtılma mı yoksa belirli yerlerde titremelerin ve kırılmaların olması mı? Ekran görüntüsü veya video yollayabilirseniz daha detaylı bakabiliriz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı