RTX 2060 sistemde FC 25 kasıyor

İşletim sistemi
Windows 11

handaq

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB 3000 Mhz
Ekran kartı
Gigabyte RTX 2060 6GB
Anakart
MSI A320MA Pro
İşlemci
Ryzen 7 5700X
Merhaba arkadaşlar FC 25 yükledim 60 FPS sabit veriyor ama çok drop giriyor ve ara ara kasıyor görüntü ayarlarım.
  • Tam ekran 16:9
  • 144 Hz yenileme hızı.
  • FPS sabitleme yok.
  • Dikey senkronizasyon kapalı.
  • Dinamik çözünürlük ölçeği kapalı.
  • Diğer her şey orta ayarlarda.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bende de RTX 3070 8 GB var. FPS sınırlamayı kapatınca 120 130'larda seyrediyor. 90'lara düşüyor bazen ama aynı sorunu yaşıyorum. FPS yüksek görünüyor fakat kasma oluyor aynı şekilde. FPS 60 sabitleyince daha kötü oluyor sürekli kasıyor. Sorun oyunda mı yoksa benim ekran kartımda mı anlayamadım. İşin garip kısmı da şu; Ultra ayarlarda kasma azalırken, orta ve düşük ayarlarda iyice oynanamaz bir hale geliyor. dünden beri kafam karmakarışık.

Bu arada ben monitörü DP ile bağlamıştım. HDMI ile bağlayınca sorunum çözüldü. Ekran kartına binen yük azaldı. Donanımcı bir arkadaşıma danıştım. FPS'i sabitlediğimde kasma sorunu çözülmemişti. GPU kullanımı %100'e kadar ulaşıyordu çoğu zaman. Kabloyu değiştirince sabitlediğim FPS değerinde ve kasmadan akıcı bir şekilde oyunu çalıştırabildim. GPU kullanımı da %50 %60 civarlarına kadar düştü. "Ara sahne kalitesi" diye bir ayar var, onu da "yarım kare hızı" olarak değiştirdim. Menüde FPS 30 olarak sabit kalıyor genelde. Ara ara 10 seviyelerine kadar düşüp kasma yapsa da (menü de) büyük ölçüde çözüldü. Belki işinize yarayabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…