Çözüldü RTX 2060 sistemde SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

vegasderler

Femtopat
Daha fazla  
RAM
DDR4 2x8 GB 3200mhz 16-18-18-36 /// DDR4 2x8 GB 3200mhz 16-20-20-38
Ekran kartı
rtx 2060
Anakart
b450m bazooka v2
İşlemci
Ryzen 5 2600x
Selam,
Başıma bir beladır geldi, gitmek bilmiyor. Bundan 6 ay kadar önce ilave RAM gereksinimim oldu, 1 çift Dual channel RAM aldım benim diğer Dual channel RAM'lerin yanına, toplam 32 GB yapayım dedim (görsellerde mevcut). Tesadüf müdür, bunlarla alakalı mıdır bilemedim ama o haftadan sonra sürekli mavi ekran almaya başladım. Stop kodları hep farklıydı, format attım Windows 10, tüm Update'ler yapılı, son sürüm vs. Update kapalı hali, sade bir Windows 10 formatı daha attım. Bu süreçte en son W11 yükledim, tüm Update'ler yapılmış halde. Herhangi bir driver eksik görünmüyor (umarım). Memtest86 ile RAM'leri kontrol ettim, hiçbir error almadım. Görsellere ekliyorum sonuçları.
Aynı hatayı alan forumdaki diğer arkadaşa BIOS güncelle önerisi gelmişti, BIOS'u da güncelledim şu siteden:
MSI Global - The Leading Brand in High-end Gaming & Professional Creation
Release date: 2020-06-17 olan versiyonu. Daha doğrusu önceden de bu versiyonu kullanıyordum, tekrardan yaptım aynı işlemi. A-XMP 2 olarak 3200MHz ayarını yapıp saldım BIOS'u.
WinDbg ile minidump dosyalarını kontrol ettim, youtube/technopat videosundan izlediğim kadarıyla birkaç fikir sahibi oldum ama çözüme kavuşamadım.
Module_name: WIN32KFULl.
Image_name: win32kfull.sys
Ve.
Module_name: NT.
Image_name: ntkrnlmp.exe
Hatalarını görebildim.
Yazıyı kısa tutacak olursam, bazen 3 hafta hiçbir mavi ekran almadan işlerimi yapıyorum, oyunlarda problem yaşamıyorum, bazen bilgisayarın keyfi geliyor 1 hafta boyunca her gün canı ne zaman isterse mavi ekran veriyor. Bu olay 6. ayında artık, kendi bilgilerimle hiçbir çözüme varamadım. Ne zaman mavi ekran hatası alacağım korkusundan artık illallah ettim. Siz deneyimli kişilerden yardım bekliyorum
Minidump dosyalarının linki: minidump files.rar
Dxdiag bilgilerim

Dosya Ekleri

• IMG-0103.jpg
    127,1 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG-0102.jpg
    123,2 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG-0172.jpg
    69,4 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG-0171.jpg
    77,5 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Çözüm

Bu oyunla ilgili bir sürü düşüncem var fakat forum kuralları gereği paylaşamıyorum düşüncelerimi o yüzden ben mavi ekrandan kurtulayım varsın oyun crash versin, o zaman konu açarım, yardımcı olursanız da çok sevinirim. Ben format hazırlıklarına başladım bile, formattan sonra Update ve bilimum gereksiz programları kurayım, uğrayacağım yine buraya yeni bir minidump dosyası ile
Nazar değmesin, format attıktan sonra sadece Windows Update yaptım, NVIDIA grafik sürücüsünü WHQL yazan son sürümünü siteden indirip kurdum, GeForce Experience üzerinden kurmadım bu sefer. Onun haricinde de hiçbir şey yapmadım. Steam-New World indirip girdim. Formatın ilk günü, yani perşembe günü bir kez bilgisayar kendini yeniden başlattı, sanıyorum ki bir güncelleme geldi aniden yeniden başlatıldı default ayarlarda öyle kaldı sanırım. Onun haricinde ne bir crash ne bir Blue screen geldi karşıma. Umarım daha da bir problem yaşamam. Çözüm olarak işaretlemeli miyim yoksa biraz daha mı bekleyeyim?

Tabii ki, her an tetikteyim zaten, bir şey olduğunda direkt buradayım.

Maalesef yine aldım mavi ekranı. Önce bir crash aldım oyunda, sonrasında da 10.dakika da mavi ekran. Tamamen aynı senaryo. Güncel Minidump dosyası

Son düzenleme:
Merhaba, Wi-Fi aygıtınızın sürücüsünü güncelleyip EAC'yi yine kaldırıp kurabilirseniz sevinirim. BlueStacks'i de kullanmıyorsanız kaldırabilirsiniz. Önceki sefer kaldırdıysanız yine kaldırmanıza gerek yok tabii.

Wi-Fi kullanmıyorum genelde, öylesine duruyordu b planı için, komple sürücüyü kaldırdım.
BlueStacks'i geri yüklememiştim.
EAC klasörünü komple silip, Steam üzerinden dosya doğrula ile geri yükletiyorum.
steamapps/new world/eac haricinde nereden geldiğine dair hiçbir bilgim olmayan başka bir EAC klasörü buldum C:/Program Dosyaları (x86)/ Easy Anti Cheat.
Bu klasörü silip tekrardan dosya doğrula dedim, herhangi bir eksiklik göremedi New World. Çakışıyor muydu acaba iki farklı klasördeki EAC'ler :/

Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkün, emin olun ben de Anti-Cheat'lerin şu çalışma sistemini tam anlamıyla bilmiyorum fakat dediğiniz gibi çıkabilir. Şimdi sistemi gözlemleme zamanı

Tertemiz bir mavi ekran daha aldım, uploadluyorum hemen minidump dosyasını
Minidump dosyası

Wi-Fi sürücüsünü ve aygıtı kaldırdınız değil mi? Sistemi sonrasında yeniden başlatmadıysanız şimdiki yeniden başlatma her şeyi rayına sokmuştur.

Wi-Fi sürücüsünü ve aygıtı kaldırdınız değil mi? Sistemi sonrasında yeniden başlatmadıysanız şimdiki yeniden başlatma her şeyi rayına sokmuştur.

Tekrar kontrol ettim, hatta donanımsal olarak USB portlarından da çıkarttım Wi-Fi alıcısını. Yeniden başlatmamıştım, mavi ekran alınca kendiliğinden yeniden başladı sadece. Bir yandan da öğrenme açısından araştırıyorum fakat bu.

Module_name: Nvlddmkm.

Image_name: nvlddmkm.sys

Hatanın sebebi, ekran kartı sürücüsünden vs. kaynaklıdır olarak gördüm. Acaba arka planda başka problemleri mi gördünüz minidump içerisinde?
Dipnot: Dedikleriniz harici hiçbir işlem yapmadım, sadece dediklerinizi uyguluyorum.
GeForce Experience üzerinden temiz kurulum yapıyorum her güncelleme geldiğinde + Shadow Play'im de hep açık.

NVIDIA sürücüsüyle alakalı olduğu konusunda haklısınız fakat diğer dediklerim de tam anlamıyla listeden ayrılmadığı için bunu önemsemedim. Mavi ekran analizine meraklıysanız ana sayfada her ay detaylı çözüm ve anlatımlarımı yayımlıyorum, boş vakitte incelersiniz

Meraklı değildim fakat malumunuz iş başa gelmedikçe meraklısı olamıyoruz bazı şeylerin, dolayısıyla artık meraklıyım ve baştan sona okuyup takip edeceğim

Peki şu anki süreçte ne yapmalıyım? Defalarca ekran kartı sürücüsünü eski sürüme çekip tekrar güncellemiştim, kaldırıp tekrar yüklemiştim, sanırım bu yollar çalışmıyor bu problemi çözmekte.
DDU ile kaldırma işlemini gördüm sizin yayımladığınız yazıda, deniyorum şimdi.

DDU ile kaldırdım, NVIDIA sitesinden son WHQL yazan sürümü indirdim: ( driver linki ) ve temiz kurulum seçeneğini seçerek kurdum. OCCT programı ile VRAM ve 3D testlerini yazınızda olduğu şekilde yaptım, usage kısmından tutun voltajlara kadar baktım, her şey stabil görünüyor.

Sıradaki işlem ne olmalı? Kestiremedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıradaki dump dosyanızı paylaşırsanız ona göre bir şeyler yaparız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…