RTX 2060 sistemde takılmalar

Stokeley

Hectopat
Katılım
22 Ekim 2020
Mesajlar
1.050
Makaleler
1
Çözümler
9
Yer
Sin City
Arkadaşlar sistemimle oyunlarda çeşit çeşit FPS drop ve FPS düşüşleri, gündelik kullanımda ise işlem yavaşlığı ve birtakım sorunlar yaşıyorum. Virüs taraması, format atmak, driver güncellemesi çoğu şeyi denedim ama nafile. Donanımdan artık bir parçanın sorunlu olduğunu düşünüyorum. Teknik servise yollayabilirim fakat üniversiteye hazırlandığım için zaman kaybı yaşarım biraz. Böyle kötü geçen günlerde tek bir eğlencem var o da baltalanmış durumda. İllallah ettim.

1-Bu zamana kadar sürekli yaşanan bir sorun, 1-2 günde 1 defa böyle 1 saniyeliğine ses görüntü ne varsa takılıyor. Müzik dinliyorsam ses takılarak geliyor mouse imleci yavaşlıyor.

2-Oynadığım oyunlarda FPS düşüşleri ekran görüntülerinde ve video linklerindeki gibi, kimi oyunda FPS drop, kimi oyunda FPS düşüşü. RDR2'yi Minecraft'tan daha rahat oynuyorum böyle bir şey var mı?

Rise of the Tomb Raider FPS Drop
Screenshot_14.png
Screenshot_15.png


Rise of the Tomb Raider FPS Düşüşü Video Youtube'dan baktım R5 2600 + RTX 2060 ile 80-120 FPS alıyorlar ultra ayarlarda. Ben oyunun ilk safhalarında alıyordum sonra belli bir yere geçtikten sonra 40-70 olmaya başladı. Bu da savaş esnasından bir video kaydı

Minecraft
Minecraft'ta aldığım performans ayrı bir şaşırtıcı zaten Videoda anlaşılıyor mu bilmiyorum ama oynarken hiç akıcı hissettirmiyor.

Hitman
Hitman'de de test edeyim dedim. Bu oyunda da FPS droplar oldu. Genel aldığım performansta bu videoda var. Görüldüğü üzere FPS düşüşleri oluyor.
hdrop.pnghitman drop.png

Dead By Daylight
Dead By Daylight'ta keza FPS drop ve FPS düşüşleri oluyor, bu videoda tam yakalayamadım ama FPS drop var.

Batman Arkham City
Oyun içi FPS dropları kaydettiğim video.
Screenshot_9.png


Minecraft SSD'de diğer tüm oyunlar HDD'de kurulu.


SSD Testleri:
okuma.pngquick.pngScreenshot_9.png


Diğer bileşenleri sistemi ilk aldığım aylar test etmiştim herhangi bir göze çarpan durum olmamıştı. Bu zamana kadar sistemde herhangi bir kapanma, mavi ekran vs. gibi hatalar olmadı.

Temiz kurulumdan sonra şuan sistemimde 8 oyun yüklü neredeyse sadece 1'ini (o da Rocket League) tamamen akıcı halde oynayabiliyorum. Dead Cells'te bile 75 FPS'ten 72'ye oynamalar oluyor yer yer. Onda pek sık olmadığı için göz ardı edilebilir ama o 3 FPS'lik oynamayı bile hissettiriyor oynarken çok ufak bir drop olsa da.

Sistemim
Biostar B450MH 3200MHz (OC) DDR4 AM4 mATX
R5 3500X 3.6GHz
Inno3D GeForce RTX 2060 Twin x2
Crucial Ballistix 16GB (2X8) 3000MHz DDR4 CL15
Netac N535S 480 GB 560/520 MBs
Seagate Barracuda 1 TB 7200RPM
GameGaraj 650Watt 80+ Bronz
LG 27MP59G-P 27" 1ms 75 Hz
 
Dostum bunları ne kadar süredir yaşıyorsun?
1-Bu zamana kadar sürekli yaşanan bir sorun, 1-2 günde 1 defa böyle 1 saniyeliğine ses görüntü ne varsa takılıyor. Müzik dinliyorsam ses takılarak geliyor mouse imleci yavaşlıyor.
Alıntıladığım mesajı bu konudan itibaren yaşıyorum, son 3 4 gündür olmuyor ama tekrardan olacağını düşünüyorum.

Oyun içi FPS Droplarda belirsiz ilk aldığım gibi Mafia 1 oynamıştım herhangi bir sorun olmadan bitirmiştim. Mesela Overwatch, Rocket League'de hiç yaşamıyorum, ama bazı oyunlarda öyle bir oluyor ki keyif kaçırıyor.

Sistemi Şubat ayında aldım.
Hmm...
Malwarebytes ile tarama yaptınız mı?
Defalarca hemde Malwarebytes, Kaspersky hadi sizin için bir daha yapayım fakat sonuç değişmeyecek. Tarama sonucu temiz.
 
Son düzenleme:
Ekran kartı 400-800 Mhz arası kullanıyor normal mi? Benim 1650Ti 2000 Mhz ye kadar çökmeden çıkıyor.
Minecraft videosunu izlemiştim. Diğer videoları izleyince farkettim 1800 Mhz ile çalışıyormuş.
 
Ekran kartı 400-800 Mhz arası kullanıyor normal mi? Benim 1650Ti 2000 Mhz ye kadar çökmeden çıkıyor.
Minecraft videosunu izlemiştim. Diğer videoları izleyince farkettim 1800 Mhz ile çalışıyormuş.
Minecraft ekran kartını kullanan bir oyun bile değil ama performans cidden rahatsız edici.
 
@Stokeley Konuya baktım ancak tam bir çözüm göremiyorum. Çok komplex bir sorun bu.
@erengore Afterburner değerlerinden bir şey çıkarmak mümkün değil mi hocam? En kötü GameGaraj'a yollayacağım fakat bu forumda GameGaraj'a gidip gelip çözülmeyen bir arkadaşın sorununu görmüştüm, aynısını yaşamaktan korkuyorum.
 
Şu son güncellemeler bende şüphe uyandırıyor ama sizin sorununuz cidden kompleks duruyor. Yani şu sebepten dolayı şunu yapın diyecek bir veri de yok. Açıkçası temiz format atmak geliyor (Windows 10) şimdilik aklıma :)
 

Geri
Yukarı