RTX 2060 sistemde Windows 11 FPS düşüşü yapar mı?

Mühendislik okuyanlar için fazlasıyla kolaylık sağlıyor.
Windows 10 Pro ile Windows 11 Pro da hem yapay zeka kolaylığı hem de bazı yeni eklentiler sayesinde.
Makine mühendisi ve yazılım mühendisliği okuyanlara fark ettiriyor.

Daha kolay arayüz, DirectX 12 Ultimate ve oyun iyileştirmeleri, gelişmiş performans ve verimlilik.
Daha sayayım mı?
Arkadaş mühendislik için konu açmamış.

Hocam bu konuyu sadece konuyu açan arkadaş okumayacak?
İnternetten görüp bakacak insanlar hiç mi olmayacak?

Merhaba, sistemim:
  • ASUS ROG STRIX 2060.
  • Ryzen 5 5500.
  • 16 GB RAM.
  • ASUS TUF Gaming b450.

Windows 11 indirirsem FPS düşüşü olur mu?

Windows 11, oyun ve günlük kullanımda özellikle modern donanımlarla daha iyi deneyim sunuyor. Ama sistemini çok iyi çalıştıran Windows 10'u kullanıyorsan ki sen kullanıyorsun, hemen geçmek zorunda değilsin ama illaki geç.

Windows 10 ne kadar iyi olsa ve gözümüze alışsa bile artık eskiyor.

Hocam bu konuyu sadece konuyu açan arkadaş okumayacak?
İnternetten görüp bakacak insanlar hiç mi olmayacak?
Bir sürü bununla alakalı konular var hocam bir bakın. Ayrıca internetten görüp de açacak insanlar mühendislik için bakmayacaklar zaten. FPS için açılan bir konu bu arkadaş deseydi program falan yapmakla uğraşıyorum deseydi haklıydınız. Fakat şuan dediğiniz konuyla uzak bir şey.

Bir sürü bununla alakalı konular var hocam bir bakın. Ayrıca internetten görüp de açacak insanlar mühendislik falan yazdığınızı okumayacak zaten. FPS için açılan bir konu bu arkadaş deseydi program falan yapmakla uğraşıyorum deseydi haklıydınız. Fakat şu an dediğiniz konuyla uzak bir şey.

İyi o zaman sana sadece oyun performansını* ve direkt OYUNU fark ettiren şeyleri sıralayım he?

Bir sürü bununla alakalı konular var hocam bir bakın. Ayrıca internetten görüp de açacak insanlar mühendislik falan yazdığınızı okumayacak zaten. FPS için açılan bir konu bu arkadaş deseydi program falan yapmakla uğraşıyorum deseydi haklıydınız. Fakat şu an dediğiniz konuyla uzak bir şey.

Siz anlamakta zorluk çekiyorsunuz galiba arkadaş gayet açıklayıcı bir metin yazmış.

İyi o zaman sana sadece oyun performansını ve direkt OYUNU fark ettiren şeyleri sıralayım he?
Dostum ben sıralayın demiyorum. Benim dediğim tek şey sistemin iyi olsun kötü olsun işletim sistemi değiştirmek herhangi bir FPS farkı falan yaratmaz diyorum. Ha sistemi çok kötüyse geçerse (geçemez zaten de) zaten Windows'un kendi hizmetleri boş boş kaynak harcıyor.

Siz anlamakta zorluk çekiyorsunuz galiba arkadaş gayet açıklayıcı bir metin yazmış.
Ben anlamakta zorluk çekmiyorum dostum. Sen FPS ile alakalı bir konu açmışsın adam diyor ki ''Windows 11 Pro mühendislik okuyanlar için gayet kullanışlı bir işletim sistemi'' diyor. Şimdi sen eğer 2060 sistem ile Windows 11'e geçersem FPS düşüşü yaşar mıyım diye bir konu açtıysan bunun mühendislik ile bir alaka olacağını sanmıyorum.

Bir sürü bununla alakalı konular var hocam bir bakın. Ayrıca internetten görüp de açacak insanlar mühendislik için bakmayacaklar zaten. FPS için açılan bir konu bu arkadaş deseydi program falan yapmakla uğraşıyorum deseydi haklıydınız. Fakat şu an dediğiniz konuyla uzak bir şey.

DirectX 12 Ultimate desteği, directstorage teknolojisi, CPU çekirdek yönetimi AMD (thread scheduler), oyun modu ve GPU zamanlaması, TPM 2.0 ve Secure Boot zorunluluğu, güncellemeler ve güvenlik yamaları.

Kısaca anlatayım sana dostum @GeForce GTX 1060;

TPM 2.0 ve Secure Boot sayesinde oyun ortamının hile ve zararlı yazılımlara karşı daha güvenli olması sağlanıyor.

Windows 11, özellikle yeni donanımlarda oyun performansını iyileştiren ve yükleme sürelerini azaltan teknolojiler sunuyor.

DirectX 12 Ultimate desteği, directstorage teknolojisi, CPU çekirdek yönetimi (thread scheduler), oyun modu ve GPU zamanlaması, TPM 2.0 ve Secure Boot zorunluluğu, güncellemeler ve güvenlik yamaları.

Kısaca anlatayım sana dostum @GeForce GTX 1060;

TPM 2.0 ve Secure Boot sayesinde oyun ortamının hile ve zararlı yazılımlara karşı daha güvenli olması sağlanıyor.

Windows 11, özellikle yeni donanımlarda oyun performansını iyileştiren ve yükleme sürelerini azaltan teknolojiler sunuyor.
Bunlar Windows 10'da da bulunuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı