RTX 2060 sistemin oyun içi GPU ve CPU kullanımı normal mi?

HanzoFerrari

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
İşsiz Mühendis
Oyun oynarken CPU kullanımı çok yükseliyor. Oyununa göre değişir ama ortalama olarak %80-%100 arası, en düşük %65 oluyor. Ve GPU'da çok yükseliyor normal mi bu oranlar?
  • RTX 2060 Super.
  • AMD Ryzen 5 3500X.
Not ekran görüntüsü God of War oynarken alınmıştır.

1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oynarken CPU kullanımı çok yükseliyor. Oyununa göre değişir ama ortalama olarak %80-%100 arası, en düşük %65 oluyor. Ve GPU'da çok yükseliyor normal mi bu oranlar?
  • RTX 2060 Super.
  • AMD Ryzen 5 3500X.

Eki Görüntüle 1336985
Ekran kartı ısısı ve kullanımı güzel. Gpu çok yorulmuyor.

• RTX 2060 Super.
  • AMD Ryzen 5 3500X.

Eki Görüntüle 1336985
Yazdığını şimdi okudum hafiften darboğaz var gibi sanki. İşlemci kullanımı dediğin gibi yüksekse ve god of War gibi bir oyunda gpu kullanımı %60 lara kadar düşüyorsa burdan bunu çıkarabiliriz sanırım.

Değerleri oyun içerisinden alırsan daha mantıklı olur, bu şekilde R5-3500X + RTX2060 Super ikilisinin God Of War performansı noktasında çok net bir şey söylemek mümkün değil.
Çoğu oyunda böyle.
Yazdığını şimdi okudum hafiften darboğaz var gibi sanki. İşlemci kullanımı dediğin gibi yüksekse ve god of War gibi bir oyunda gpu kullanımı %60 lara kadar düşüyorsa burdan bunu çıkarabiliriz sanırım.
Yok gow'da 60'lara düşmüyor, genel olarak oyunlar için söyledim. Gow'da 85 altına düşmüyor.

Çoğu oyunda böyle.

Yok gow'da 60'lara düşmüyor, genel olarak oyunlar için söyledim. Gow'da 85 altına düşmüyor.
bu arada oyunu low ayarlarda oynamanın bir mantığı yok. Tabi eğer darboğaz yoksa. Lowda 60 kullanım alıyorsan ayarlarını yükselt. Gpu kullanımı ne kadar fazla olursa performansın o kadar iyi olur. Tabi ekran kartın da bir o kadar ısınır. Ama rtx 2060 99 kullanımda bile genel olarak 75 derece üstüne çıkmıyor. O yüzden grafikleri yükselt 👍

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı