Anakartım H410M-K, işlemcim i3 10100F ve ekran kartım 1050 Ti. İşlemcinin termal macunundan mıdır yoksa ekran kartının eskimesinden midir bilmiyorum ama oyunlarda performans düşüklüğü yaşıyorum ve birkaç araştırmamla beraber ekran kartımı değiştirmeye karar verdim. i3 10100F'in 2060 Super'i besleyebileceğini, çok az bir şey darboğaz yapabileceğini duydum. Sizce ekran kartını değiştirmeye değer mi yoksa işlemcinin termal macununu yenileyip bir de öyle mi denemeliyim?
Öncelikle oynadığınız oyunlar önemli. Ekran kartınız ve işlemciniz güncel oyunlara göre bayağı zayıf.
Size tavsiyem ise öncelikle ekran kartınızı yenilemeniz ve bu aşamada terciniz en az RTX 3060 olsun. Kağıtta performansları eşit olsa bile daha güncel teknolojisi sayesinde sizi bir adım daha ileriye taşıyacaktır.
Bu aşamadan sonra işlemcinizi izlemeye başlayın ama emin olun darboğaz yapacaktır. Sonrasında bütçenize bağlı olarak i5 10600KF işlemciye upgrade veya sistemi anakart işlemci olarak satıp B550 ve Ryzen 5 5600 olarak güncelleyebilirsiniz.
Intel tarafında işlemci yükseltmenin maaliyeti size 4.900 TL, Ryzen sistemde ise anlık fiyatlarla geçmenin maaliyeti yaklaşık 7.000 TL olacaktır. Tabii bu fiyatlardan elinizden çıkaracağınız parçaları düşmeniz doğru bir sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır.
Uzun lafın kısası önce ekran kartını alıp durumu analiz edin. Sonrasında ise aldığınız performans durumuna ve bütçenize göre işlemci yükseltme adımına gidin.
Önce bi termal macunu değiştir. Duruma bi bak. Zaten yeni oyunlarda performans beklentin olmasın. Ancak eskiden beri oynadığın oyunlarda performans düşüklüğü varsa ekran kartı fanlarını temizle, kasa içi tozları yok et ve termal macunu değiştir. Sorun geçer.
Gta 5 oynuyorum genelde.Kullandığınız ekran kartı 4 GB VRAM'li bir kart artık güncel oyunlarda sorun yaşamanız normal 2060 Super 8 GB tabii ki performans farkı olacaktır.
On bin lira.Fiyata bağlı olarak alınabilir. Fiyat ne kadar?
Abartı oyun oynamıyorum GTA 5 oynuyorum ve çok uğraşmak istemiyorum.Öncelikle oynadığınız oyunlar önemli. Ekran kartınız ve işlemciniz güncel oyunlara göre bayağı zayıf.
Size tavsiyem ise öncelikle ekran kartınızı yenilemeniz ve bu aşamada terciniz en az RTX 3060 olsun. Kağıtta performansları eşit olsa bile daha güncel teknolojisi sayesinde sizi bir adım daha ileriye taşıyacaktır.
Bu aşamadan sonra işlemcinizi izlemeye başlayın ama emin olun darboğaz yapacaktır. Sonrasında bütçenize bağlı olarak i5 10600KF işlemciye upgrade veya sistemi anakart işlemci olarak satıp B550 ve Ryzen 5 5600 olarak güncelleyebilirsiniz.
Intel tarafında işlemci yükseltmenin maaliyeti size 4.900 TL, Ryzen sistemde ise anlık fiyatlarla geçmenin maaliyeti yaklaşık 7.000 TL olacaktır. Tabii bu fiyatlardan elinizden çıkaracağınız parçaları düşmeniz doğru bir sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır.
Uzun lafın kısası önce ekran kartını alıp durumu analiz edin. Sonrasında ise aldığınız performans durumuna ve bütçenize göre işlemci yükseltme adımına gidin.
O zaman kesinlikle alınmaz. Birkaç ay önceye kadar 4060 satıyorlardı o paraya. Ayrıca 2. elde 10 min altına birçok 4060 var.On bin lira.
Ekran kartı alacaksan, 10K'ya onu alacağına RX7600 al, 4060'tan da iyi. İleride bütçe oluşunca işlemciyi de değiştirirsin. Anakarta dokunmadan i5 11400 upgrade edebilir ya da anakartı da değiştirerek AMD'ye geçebilirsin.