Alpha_abyss
Centipat
Daha fazla
Öncelikle oynadığınız oyunlar önemli. Ekran kartınız ve işlemciniz güncel oyunlara göre bayağı zayıf.
Size tavsiyem ise öncelikle ekran kartınızı yenilemeniz ve bu aşamada terciniz en az RTX 3060 olsun. Kağıtta performansları eşit olsa bile daha güncel teknolojisi sayesinde sizi bir adım daha ileriye taşıyacaktır.
Bu aşamadan sonra işlemcinizi izlemeye başlayın ama emin olun darboğaz yapacaktır. Sonrasında bütçenize bağlı olarak i5 10600KF işlemciye upgrade veya sistemi anakart işlemci olarak satıp B550 ve Ryzen 5 5600 olarak güncelleyebilirsiniz.
Intel tarafında işlemci yükseltmenin maaliyeti size 4.900 TL, Ryzen sistemde ise anlık fiyatlarla geçmenin maaliyeti yaklaşık 7.000 TL olacaktır. Tabii bu fiyatlardan elinizden çıkaracağınız parçaları düşmeniz doğru bir sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır.
Uzun lafın kısası önce ekran kartını alıp durumu analiz edin. Sonrasında ise aldığınız performans durumuna ve bütçenize göre işlemci yükseltme adımına gidin.
Ryzen alirsa AM5 harici almak gereksiz kalıyor. AM4 alip 5600 tipi bir işlemci kullanacaksa bütçeyi biraz arttirip AM5 geçmesi daha mantıklı. AM4 alip zayif bir islemci alacaksada platform değiştirmeye değmez.
4060 almayacağım zaten 2060 Super düşünüyordum. Büyük bir şey hayal etmiyorum.
4060 ve 2060 Super arasinda fiyat olarak ikinci el almiyorsaniz çok da bir fark yok. Ikinci el aliyorsaniz 2060 Super tercih edilebilir.