RTX 2060 Super ekran kartı uyumlu sistem önerisi

Bütçe
8000 tl

Witchdoctor

Femtopat
Merhabalar, birçok defa ziyaret ettiğim, yararlandığım Technopat Sosyal platformuna üyelik bu güne kısmetmiş. Kabul ettikleri için teşekkür ederim. Bir devlet kurumunda memurum, oyun olarak DotA-2 oynuyorum sadece. 3dmax, lumion, SketchUp ve Photoshop gibi programları hobi olarak kullanacağım. Ekran kartını satın aldım fakat kalan parçalar için danışmak istedim. İlginize şimdiden teşekkür ederim.
MSI B550-A PRO anakart 1270TL.
Ryzen 5 3600 3, 6 GHz 6 çekirdek işlemci 1400TL.
Kingston 16 GB HyperX Predator 3200MHz CL16 bellek ( 2 adet) 1230TL.
Samsung 500GB 860 Evo SATA SSD 700TL.
Toshiba 2TB P300 64 MB 7200RPM HDD 470TL.
MSI MPG gungnir 100P ATX kasa 800TL.
Seasonic 620 Watt 80+ Bronze güç kaynağı 700TL.
Almayı düşündüğüm sistem bu şekilde.
Monitör olarak düz (Curved olmayan)
23 inc ile 27 inc arasında kaldım. Kaliteli, göz yormayan IPS panel istiyorum. Yenileme hızı ve tepki süreleri 2. planda. 1500 TL'ye kadar bütçe ayırdım monitör için 2000 TL'yi zorlayabilirim belki. İşlemci soğutucu konusunda hava veyahut sıvı soğutucu olarak hangi marka model kararsızım açıkcası. Teşekkürler.

Sıvı soğutma yerine ilk başta 3700X daha mantıklı olabilir.

Önerim:

Sıvı soğutma yerine ilk başta 3700X daha mantıklı olabilir.

Önerim:

Devrim niteliğinde gayet etkili bir öneri olmuş teşekkürler. PSU konusunda marka önyargım olabilir güven olarak 😬. Monitör için acaba teknoloji marketlere gidip test etsem daha verimli olur mu, yoksa oralarda da bazı hinlikler olabilir mi? Kasa için malzeme kalitesi, ve USB yuvaları çok zayıf yorumları okudum biraz soğudum gibi. SATA ve M.2 SSD'ler oyunlarda çok da hissedilmeyen bir farkı var gibi yorumlar okumuştum, ama tasarım ve render programları için etkisini tam bilmiyorum. Gerek ihtiyacın karşılanması gerekse marka güveni açısından Samsung SATA SSD daha iyi gibi ama nihayetinde tüm bu yorumlarım teknik bilgi ya da tecrubeye dayanmıyor. Karşılaştırmalı, forum ve YouTube inceleme odaklı bir yaklaşım benimkisi 😅

Başta cevap yazalım:

1- High Power Sirtec markasının kendi ürünleri aynı CWT, FSP, Seasonic gibi kendi PSU'ları üretiyor ve kaliteli modeller var ve önerdiğim onlardan biri.

2- Teknoleji marketin avantajı kontrol ederek almak olur bir sorun olursa uğraşmazsınız.

3- Kasa konusunda haklısınız ama hava akışı tamamen mesh ve 2 adet 200 MM fan ile çok iyi denebilir alternatif daha iyi malzeme kalitesi olan model bırakayım:

Ekran kartı nedir?

4- Açıkçası o paralara M.2 SSD almaya daha mantıklı buluyorum kişisel bir durum.

Başta cevap yazalım:

1- High Power sirtec markasının kendi ürünleri aynı cwt, FSP, Seasonic gibi kendi PSU'ları üretiyor ve kaliteli modeller var ve önerdiğim onlardan biri.

2- Teknoleji marketin avantajı kontrol ederek almak olur bir sorun olursa uğraşmazsınız.

3- Kasa konusunda haklısınız ama hava akışı tamamen mesh ve 2 adet 200 mm fan ile çok iyi denebilir alternatif daha iyi malzeme kalitesi olan model bırakayım:

Ekran kartı nedir?

4- Açıkçası o paralara M.2 SSD almaya daha mantıklı buluyorum kişisel bir durum.

Cevap: Ekran kartı RTX 2060 Super.
Bu kasa bence de daha iyi, diğer başlıklar için size güveniyorum, PSU, kasa konusunda büyük ihtimalle önerdiklerinizi alacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı