RTX 2060 Super için 3.000 TL işlemci tavsiyesi

Bütçe
2000-3000 maksimum
Merhabalar, şu an halihazırda bir sistemim var:
R5 2600.
RTX 2060 Super.
16 GB RAM.
Gigabyte B450M S2H 2133MHz-3200MHz(OC) AM4 mATX
500GB SSD.
700W PSU.

Fakat sistemde düşük FPS alıyorum, işlemci kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. İşlemci değişmeyi düşünüyorum tavsiyeleriniz nelerdir, elimdeki işlemciyi satacağım. Intel önerebilirsiniz anakart + işlemci satarak alabilirim onu da. Bütçem 2-3K diyebilirim. Daha uyguna olursa 1.5-2K arası bir bütçeyle yakın tarihte alabilirim ama 3K gibi bir fiyat olursa yaza doğru almayı düşünürüm.

Biraz araştırdım oyunlarda R5 3600 ile R5 5600X arasında devasa farklar yok, bazı oyunlarda aynı FPS'i veriyor. R5 5600X almak gereksiz mi olur bu durumda? İleriye dönük belki yayın açarım o da kendi çapımda büyümek için değil keyif için. F/P tercihimdir.
i5 10600k

Hangi oyun hangi ayarlarda kaç FPS alıyorsunuz?
Önceki konularıma bakabiliyorsanız orda paylaşmıştım. Görünmüyorsa burdan cevaplayayım.

Peki bunlar dediğim gibi mi olur? Hani oyun bazında çok bir FPS farkı göremedim internette. F/P olur mu benim için?

1080p mi? Ayrıca RAM'lerin frekansı kaç? RAM'lerin dual mi? Performans seçeneklerinden Yüksek seçili mi? Arka planda açık bir program mevcut mu? Benzer donanımların benchmarklarına baktığınızda sizin sistemle farkı var mı?

İşlemciye yüklenen oyunlarda ufak miktar darboğaz yaşanabilir ama RTX 2060 için yeterli bence işlemciniz. Değiştirmek istiyorsanız 5600X en iyi seçim olur bu bütçede.

Sanırım epey bir darboğaz yiyorum. Bir çok konu açmıştım görebiliyorsanız eğer. Peki sizce bütçeyi kullanmak mantıklı mı yoksa R5 3600 mı almalıyım?

Merhabalar, şu an halihazırda bir sistemim var:
R5 2600.
RTX 2060 Super.
16 GB RAM.
Gigabyte B450M S2H 2133MHz-3200MHz(OC) AM4 mATX
500GB SSD.
700W PSU.

Fakat sistemde düşük FPS alıyorum, işlemci kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. İşlemci değişmeyi düşünüyorum tavsiyeleriniz nelerdir, elimdeki işlemciyi satacağım. Intel önerebilirsiniz anakart + işlemci satarak alabilirim onu da. Bütçem 2-3K diyebilirim. Daha uyguna olursa 1.5-2K arası bir bütçeyle yakın tarihte alabilirim ama 3K gibi bir fiyat olursa yaza doğru almayı düşünürüm.

Biraz araştırdım oyunlarda R5 3600 ile R5 5600X arasında devasa farklar yok, bazı oyunlarda aynı FPS'i veriyor. R5 5600X almak gereksiz mi olur bu durumda? İleriye dönük belki yayın açarım o da kendi çapımda büyümek için değil keyif için. F/P tercihimdir.
R5 3600 + Sıvı soğutma
R5 5600x
R7 3700
Bu 3 seçenekten birini seçebilirsiniz. Eğer ilerde ekran kartını da yükseltirim ya da işlemciyi ağır işlerde kullanırım ve sıvı soğutmayı sonra da alırım derseniz R5 3600'ü eleyebilirsiniz. Şimdi iyi bir işlemci alıp sonra sıvı soğutma alarak çok daha iyi bir performans elde edersiniz.

MSI Afterburner ile işlemcinizin çekirdekleri % kaç dolulukta oyun esnasında, sıcaklıklar ne durumda ona bakmak lazım. Ben 2600'den 3600'e upgrade etmezdim şahsen 5. nesil çıkmışken. Düşük miktarda bir darboğaz varsa da kule tipi bir soğutma ve ufak miktarda bir overclock ile de sorununuz çözülebilir diye düşünüyorum. 2600 hala güçlü sayılabilecek bir işlemci.

1080p, 3000MHz, Dual, performans yüksekte, arka plan boş, evet fark var :(
Aynı donanımda fark varsa sorun sizin sistemle alakalıdır. Bence RAM frekansın bi tık düşük. İmkanın varsa 3600 dual yap. Ryzen işlemcilerde çok farkı var yüksek frekans RAM'in. İşlemcini test ettin mi hiç? Isınma sorunu var mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı