RTX 2060 Super Sistem önerisi

Vram soğutması yetersiz. Termal padler tam anlamıyla değmiyor,sıradışı sıcaklıklara çıkıyor.Ayriyeten yanlış hatırlamıyorsam soğutma da 3 pipe ile sağlanırken Gigabyte ya da MSİ'ın Gaming X modelinde 4 pipe kullanılmış.
Hava akışı çok da iyi olmayan kasalarda (ki kullanıcının seçtiği kasa mesh bir kasa değil), 80-82 derecelerde çalışıyor.
Hocam 85 dereceye kadar normal zaten.
Sizin ekran kartiniz kac derecede calisiyor?
Hocam 5700XT hakkında yapılan yazılım sorunu yorumları beni korkuttu biraz. Önerdiğiniz 5700XT modelinde bu sorunlarla karşılaşır mıyım?

Hocam o sorunlar geride kaldi.

Bu sistemi toplamak istiyorum ama bilgim çok yüksek olmadığı için sizlere sormak istedim.

Sistemde uyumsuz olan bir şey var mı?

Sistemde değiştirsen daha iyi olur dediğiniz bir parça var mı?

- Ekran Kartı - MSI GeForce RTX 2060 Super Gaming X 8 GB 256Bit GDDR6 (DX12) PCI-e 3.0x16

- İşlemci - Ryzen 5 3600X

- Anakart - ASUS ROG STRIX B450-F GAM. AMD B450 Soket AM4 Ryzen DDR4 4400MHz(OC) M.2 Anakart

- RAM - G.Skill 16 GB (2×8 GB) Trident Z DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit

- SSD - Samsung 500GB 970 Evo NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 3400 MB / Yazma Hızı 2300 MB)

- HDD - Seagate Barracuda 2TB 7200RPM 256MB

- KASA - Xigmatek İstanbul 4x120mm FAN X-Power 650W 80Plus MidT ATX

- Sıvı Soğutucu - Xigmatek Aurora 240 INTEL/AMD 2x120mm AT120 Rainbow
Sistem güzel. Güle güle kullanın.

Hocam 85 dereceye kadar normal zaten.
Sizin ekran kartiniz kac derecede calisiyor?

Hocam o sorunlar geride kaldi.
Sorunların geride kaldığına dair kaynağınızı öğrenebilir miyim?
Benim seçtiğim model henüz kargoda, gelmedi. Ancak yerli/yabancı sayısız test ve kullanıcı yorumu inceledim. 65-75 Derece civarında çalışıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
burda karşılaştırmaları da mevcut.
Hocam 5700XT hakkında yapılan yazılım sorunu yorumları beni korkuttu biraz. Önerdiğiniz 5700XT modelinde bu sorunlarla karşılaşır mıyım?
Yazılım sorunları özellikle son 2 driver sürümünde büyük oranda çözüldü. Hala sıkıntı yaşayanlar yok değil ancak bu tarz sorunlar da genellikle 1-2 manuel ayarla çözülebiliyor. Yerli/yabancı forumlarda kullanıcılar birbirlerine gerekli yardımı yapıyor.

RayTracing teknolojisi için RTX tercih ettim.
Bence doğru olanı yapıyorsun, amd bile ray tracing kartlar çıkartacak. Rtx2060 Süper'in çalıştırmadığı oyun çıktığı zaman RX5700XT 30 fps ile oynatır zaten zevk falan alamazsın. Ben böyle düşünüyorum. Almışken ray tracing olanı al gelen güncellemeler ile performansı biraz daha artabilir şuan 60fps değerleri görüyor diyebiliriz. Bunu stabil hale getirirseler yeter. Dlss2.0'ı da incelemeni isterim her oyunda yok ama bir bak youtube'da kaynak bulursun. Son olarak güncel performans videosu koyuyorum karar sizin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı