RTX 2060 Super sistemde DirectX 12 oyunlarda FPS düşmeleri

OmrFrka

Centipat
Yer
Dortmund
Daha fazla  
Oynadığım oyunlarda DX12 aktif edince çok fazla drop oluyor, işin ilginci DLSS kapalıyken 150 FPS aldığım oyunda DLSS açınca FPS 120'lere düşüyor, DX12 kapatınca herhangi bir drop yaşamıyorum, özellikle BF5 oynarken silah dürbünü açınca çok fazla FPS düşüyor. 120'den 70-80 arasına düşüp çıkıyor, çözümü nedir? NVIDIA Denetim Masası ayarlarım stok bir şekilde duruyor.
Sistem özellikleri.
RTX 2060 Super.
Ryzen 5 5600G.

Evet denedim.

Önceden RX 580 kullanıyordum onda da aynı sorunu yaşıyordum DX12 acında sürekli drop yiyorum.
Açıkçası pek çok etken olabilir ancak Quad channel RAM kaynaklı mı diye düşünmedim değil. 4 adetin RAM in ikisini çıkartıp kalen ikisini A2 ve B2 slotuna takıp tekrar dener misiniz bir? Tabii bunlardan önce Windows'unuz güncel olsun. İşlemcinin chipset driverını da yükleyin eğer yüklemediyseniz resmi sitesinden indirerek.

Açıkçası pek çok etken olabilir ancak Quad channel RAM kaynaklı mı diye düşünmedim değil. 4 adetin RAM'in ikisini çıkartıp kalen ikisini A2 ve B2 slotuna takıp tekrar dener misiniz bir? Tabii bunlardan önce Windows'unuz güncel olsun. İşlemcinin chipset driverını da yükleyin eğer yüklemediyseniz resmi sitesinden indirerek.

Bütün sistem güncel, RAM'lerin Quad olarak çalışmıyorlar anakartım Dual destekliyor sadece, şimdi Low ayarlarda denedim ilginç bir şekilde halen daha drop oluyor, ana menüde buna dahil :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı