RTX 2060 Super sistemde GTA V kasıyor

FADEFALCON

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bu sorunun çözümü nedir?

Sistem:
  • i7 10700F.
  • MSI Z490-A Pro.
  • MSI RTX 2060 Super Gaming X 8 GB.
  • G.Skill 16 GB (8x2) 3200MHz CL16.
  • WD 500GB SSD 2430 yazma hızı.
  • Kasada 3 önde, 1 arkada fan var meshli.
  • Windows 10 Pro 64 Bit (Free versiyon sitesinden ISO ile indirip Rufus'la USB'ye yazıp kurdum)

Sorunum: GTA 5'i kurdum ve orijinal oyun. Oyunu açtığımda arada düşüş oluyordu (story modu) ve oyundan atıyordu. Benchmark testinde full ayarlarda 187'nin altına düşmüyor FPS. Sadece GTA 5'de sıkıntı oluyor. Onun haricinde Control, BF4 gibi oyunları dropsuz oynayabiliyorum. Bu sorundan dolayı çok moralim bozuk. Parçalarda sıkıntı olabilir mi?
Son olarak eski bir Casper monitör kullanıyorum. Para kalmadı monitör almaya ama ileride alacağım inşallah. Monitör 60 Hz VGA'lı, ben de VGA'dan HDMI'a dönüştürücü kullanıp ekran kartına bağladım. Acaba sorun monitör eski diye olabilir mi?

Veya OEM Windows Key'i alsam daha da iyi performans alabilir miyim? Free versiyonda performans sıkıntısı çeker miyim?
Edit: Driverlerim güncel BIOS harici, BIOS güncellemekten de korkuyorum. Bilmiyorsan uğraşma dediler. Geri kalan tüm sürücüler güncel.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2020-12-10-00-18-45.png
    Screenshot_2020-12-10-00-18-45.png
    91,9 KB · Görüntüleme: 85
Hocam sizde de FPS düşüklüğü oluyor sanırım, ben ultrsda 150+ FPS alıyorum ama drop var, sizde de drop var mı?

Vallahi şu an kartta olmayan yok düşük GPU kulanımı düşük FPS droplar 😀 Advanced grafik açıkmı sende.

Merhaba, bu sorunun çözümü nedir?

Sistem:
  • i7 10700F.
  • MSI Z490-A PRO.
  • MSI RTX 2060 Super Gaming X 8 GB.
  • G.Skill 16 GB (8x2) 3200MHz CL16.
  • WD 500GB SSD 2430 yazma hızı.
  • Kasada 3 önde, 1 arkada fan var meshli.
  • Windows 10 Pro 64 Bit (Free versiyon sitesinden ISO ile indirip Rufus'la USB'ye yazıp kurdum)

Sorunum: GTA 5'i kurdum ve orijinal oyun. Oyunu açtığımda arada düşüş oluyordu (story modu) ve oyundan atıyordu. Benchmark testinde Full ayarlarda 187'nin altına düşmüyor FPS. Sadece GTA 5'de sıkıntı oluyor. Onun haricinde Control, BF4 gibi oyunları dropsuz oynayabiliyorum. Bu sorundan dolayı çok moralim bozuk. Parçalarda sıkıntı olabilir mi?
Son olarak eski bir Casper monitör kullanıyorum. Para kalmadı monitör almaya ama ileride alacağım inşallah. Monitör 60 Hz VGA'lı, ben de VGA'dan HDMI'a dönüştürücü kullanıp ekran kartına bağladım. Acaba sorun monitör eski diye olabilir mi?

Veya OEM Windows Key'i alsam daha da iyi performans alabilir miyim? Free versiyonda performans sıkıntısı çeker miyim?
Edit: Driverlerim güncel BIOS harici, BIOS güncellemekten de korkuyorum. Bilmiyorsan uğraşma dediler. Geri kalan tüm sürücüler güncel.

OEM Windows Key hiçbir katkısı yok bende aldım hiçbir katkısı yok keşçe almasaydım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı