RTX 2060 Super ve i5 10600K sistem nasıl?

budur.png

Yeni nesil Intel işlemcilerin ideal çalışmak için istedikleri RAM frekansı 32000 MHZ diye biliyorum.
Ssd konusunda bir bilgi:
Oyunların bölüm yükleme sürelerinde NVME M2 ve sata SSD arasında 1 saniye fark var. Render gibi işlerle uğraşmıyorsanız SATA SSD almak bütçeden tasarruf için uygun olur.
Psu seçiminde ise FSP, Corsair, Seasonic, High Power, Cooler Master gibi firmaların 80+ sertifikalı ürünlerini seçmelisiniz.
Ekran kartında RTX serisi genel itibariyle çok ısınan bir seri değil. Uygun fiyatlı 2 fana sahip bir model işinizi görür. Tabi ki seçeceğiniz modelin incelemesini google ile aratırsanız yabancı site incelemelerini bulabilir, oyunlarda kaç dereceleri gördüğünü öğrenebilirsiniz.
Daha önce Msi Rtx 2060 Ventus XS kullanmış ve şu anda imzamdaki sistemi kullanan biri olarak genel kanım RTX 2000 serisi kartların çift fanlı ve uygun fiyatlı modelleri gayet alınabilir. Firmalar bu modellerinde fan profillerini aşırı düşük tuttuklarından ağır oyunlarda varsayılan olarak 70'li derecelerde çalışıyorlar. Msi Afterburner kullanarak bu programın fan profilini aktif edince oyunlarda 5-6 derecelik düşüşler yaşadım iki kartla da. Ayarladığım profilde 60'lı derecelerde %70, 70'li derecelerde %80 fan hızı seçiliydi.

Sadece ekran kartına odaklanılmış burada. Anakartını, işlemcini yükselt. 1080P mi?
Anakartı ve işlemciyi yükseltirsem bütçeyi aşacaktır. Sonuçta bu anakart da R5 3600'ün stabil çalışması için yeterli. İleriye dönüklülükten ziyade max FPS odaklı bir sistem toplamıştım arkadaşa fikir olması açısından. Monitör dahil olduğunu görmemişim o konuda üzgünüm.

Anakartı ve işlemciyi yükseltirsem bütçeyi aşacaktır. Sonuçta bu anakart da R5 3600'ün stabil çalışması için yeterli. İleriye dönüklülükten ziyade Max FPS odaklı bir sistem toplamıştım arkadaşa fikir olması açısından. Monitör dahil olduğunu görmemişim o konuda üzgünüm.

Ekran kartından mı kıssak? 1080P darboğaz olur.

Arkadaşlar adam oyun için toplamıyor PC'yi. Çizim yapacak, yani Photoshop, Blender gibi programları kullanacak. Hesaplama programlarından da bahsetmiş, bunlar hep işlemci gücü isteyen işlemler. Sadece arada oyun oynayacakmış. Adam bunu söylemesine rağmen adama hâlâ dalga geçer gibi işlemciyi 3600 yap ekran kartına ver diyorsunuz, ciddi misiniz acaba çok merak ediyorum?

Arkadaşlar adam oyun için toplamıyor PC'yi. Çizim yapacak, yani Photoshop, Blender gibi programları kullanacak. Hesaplama programlarından da bahsetmiş, bunlar hep işlemci gücü isteyen işlemler. Sadece arada oyun oynayacakmış. Adam bunu söylemesine rağmen adama hâlâ dalga geçer gibi işlemciyi 3600 yap ekran kartına ver diyorsunuz, ciddi misiniz acaba çok merak ediyorum?
Haklısınız özür dilerim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı