Çözüldü RTX 2060 ve i5 12400F sistem oyunlarda düşük performans veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ÇeriBey

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR4 2300MHZ
Ekran kartı
RTX 2060
Anakart
GİGABYTE H610M V2 DDR4
İşlemci
İ5 12400F
Arkadaşlar, CS2'de çok az FPS alıyorum, GPU kullanımı bir türlü artmıyor. Ölüm maçı modunda 100 FPS alıyorum ama hiç akıcı hissettirmiyor. Aynı sistemi internet kafede test ettiğimde o modda 300 FPS görüyorum. Yaptığım testlerde internet kafedeki ekran kartı yer yer 180 watt çekiyor, 150 watt altına bile düşmüyor; bendeki kart ise arada bir 120 Watt'a çıkıp tekrar 100 Watt'a düşüyor.

RDR2 testi de yaptım (DLSS olmadan); ilk bölümde 55-60 FPS alırken, kafede 88-90 FPS alınıyor. Kafedeki sistemi sonuna kadar inceledim, ne overclock ne de başka bir şey var. Oysaki benim sistemim her şey minimum harcamada, arka plan işlemlerim bile 70-75 arası; kafede ise 130-140 arası dolaşıyor. Her şeyim neredeyse iyi olmasına rağmen neden böyle bir sonuç alıyorum anlayamıyorum.

Ek olarak her türlü driver denedim: Clean kurulumlar, NVIDIA App, eski sürümler; hepsinde aynı, bir fark yok. Afterburner üzerinden birçok ayar yaptım, watt sınırını da yükselttim ama nafile. Bilgisayarın güç modu “Nihai Performans”ta. BIOS'tan her türlü performans ayarını açtım, kapadım; yine işe yaramadı.

Sorunum tek kanal RAM kullanmam mı? Yoksa PSU'mun (500 watt Zalman) ömrü mü doldu? Ya da ekran kartım mı arızalı? Ekran kartı testini de yaptırdım, orada da bir terslik çıkmadı.

Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Sorabildiniz mi?

Henüz eve geçemedim yurttayım hafta sonu soracağım.

Sorabildiniz mi?

İyi akşamlar, anlık olarak sorunu çözmüş bulunmaktayım, internet kafeye gitmedim, 1x16 olan RAM'lerimi 2x16 yaptım ve istediğim FPS ve GPU kullanım oranlarını aldım. Attığım görselde sen bu sistemden ne bekliyorsun 4060 ile ben o FPS'leri almıyorum diyen arkadaşlarıma gelsin, 270 FPS, yüksek grafikler, ölüm maçı...

Arka plandaki tek açık uygulamam Steam hocam ben bunların hepsini yaptım arkada çalışan işem sayım 70 oldukça düşük zaten aldığım FPS'in normal olduğunu düşünüyorum.

Zaten bu şu an yükselttiğim hali malum parça fiyatları çok pahalı ve genel kullanım olarak bu parçalar kullanılıyor ekran kartım hariç tabii 2060 kullanan kalmadı.

NVIDIA Denetim Masası ayarlarına bakmayı deneyin. Ayrıca CPU sıcaklığınızıda kontrol etmeyi deneyin benim gibi dandik bir soğutucu kullanıyorsanız çok hızlı sınıra dayanır

GTA 5 Enhanced da denedim 150 watt üstüne çıkmıyor sabitde kalmıyor ya düşüyor ya yükseliyor. O internet kafede 180 wattları gördü CS'de.

Bakın mesela FPS'i kısıtlayan en büyük şey bu şu anda, işlemci neredeyse 90'a geldi daha fazla hızlanamıyor kendini yakmamak için belki sizde de öyle bir şey olabilir.

GTA 5 Enhanced da denedim 150 watt üstüne çıkmıyor sabitde kalmıyor ya düşüyor ya yükseliyor. O internet kafede 180 wattları gördü CS'de.

Hocam bana kalırsa FPS'iniz normal ama ekran kartı tam çalışmadan kalıyor diye düşünüyorsanız lütfen bir CPU kullanımına ve sıcaklığına bakar mısınız?

NVIDIA Denetim Masası ayarlarına bakmayı deneyin. Ayrıca CPU sıcaklığınızıda kontrol etmeyi deneyin benim gibi dandik bir soğutucu kullanıyorsanız çok hızlı sınıra dayanır.

Denetim Masası'ndan her şeyi Max FPS alınabilecek konuma getirdim sıcaklıklar iyi işlemci ekran kartı 60 civarında takılıyor.

Eki Görüntüle 2484449

Bakın mesela FPS'i kısıtlayan en büyük şey bu şu anda, işlemci neredeyse 90'a geldi daha fazla hızlanamıyor kendini yakmamak için belki sizde de öyle bir şey olabilir.

Hocam attığınız görseli tam anlayamadım biraz daha geniş açıklayabilir misiniz?

Denetim Masası'ndan her şeyi Max FPS alınabilecek konuma getirdim sıcaklıklar iyi işlemci ekran kartı 60 civarında takılıyor.

Hocam bir adet benchmark indirip internetteki sistemlerle karşılaştırır mısınız? Belki sorun oyuna tam güç vermemesi olabilir ekran kartında olmak yerine.

Hocam bana kalırsa FPS'iniz normal ama ekran kartı tam çalışmadan kalıyor diye düşünüyorsanız lütfen bir CPU kullanımına ve sıcaklığına bakar mısınız?

Hocam GTA da CPU kullanımı 60'larda sıcaklıkta yine 60 65 arasında dolanıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…