RTX 2060 ve R5 2600X düşük FPS ve drop sorunları

Alimert Yücel

Kilopat
Daha fazla  
Kullanmakta olduğum R5 2600X,RTX 2060 advanced edition asus ekran kartı,b450m-a Anakart 16gb DDR4 3000MHZ ram Seidon 240V sıvı soğutucu 240GB SSD samsung. Kullanmakta olduğum PSU , CM lite 5 kasasının 500W modeli.
Oyunlarda olduğunca düşük FPS alıyorum ve sürekli anlık takılmalar yaşıyorum.
Öncelikle İşlemciden olduğu düşündüm ve eski sistemimdeki sıvı soğutucuyu bu sisteme taktım.
LOL ve CS:GO gibi oyunlarda işlemci 40 dereceleri geçmiyor;ekran kartını ise manuel moddan fanlarını ayarladım ve 65 derecelerde en fazla.
Daha sonrasında sürekli format atmalar ve çeşitli ayar denememe rağmen hala bir düzene oturtamadım sistemi.
Tahminlerimce kullandığım power supply'dan dolayı olduğunu düşünüyorum.
Fikirleriniz nedir?
Ramlerimi hem dual channel hem de ayrı ayrı takmaya çalıştım,FPS de değişim oldu ama internette gördüğüm kadar yüksek FPS değerleri göremedim ve hala anlık takılmalar devam ediyor. FPS %1 ve %0.1 FPS durumlarında genelde 10 8 gibi abzürt yerlerde.

Hemen deniyorum birazdan sonuçları paylaşacağım.
Ekran kartını 2K ve 8X MSAA ayarlarında denedim core 1560'lara kadar düşüyor TDP %98'lere kadar düşüyor Ekran kartı kullanımı %98 FPS de anlık kötü bir drop yok FPS ortalama 64 minimum 63 max 68 alıyorum. İşlemciyi de tek başına AİDA64 Extreme ile zorladığımda 4.0ghz de sorunsuz hata vermeden saatlerce çalıştırmıştım Sıvı soğutucuyu taktığımda.

Son düzenleme:
Çok garip yani değerler normal bir sorun gözükmüyor bence. Sürücü ile alakalı olma ihtimalini düşünüyorum ama RTX 2060 güzel kart yani böyle olmaması gerekiyor. Oyunları hangi ayarlarda oynuyorsunuz ? Son olarak BIOS dan Ramlerinizin MHZ hızını 3000 de mi kullanıyorsunuz. Intel kullanıcısı olduğum için bizde XMP diye bir şey var AMD tabanlı sistemler de ismi farklı olabilir.

AMD'de D.O.C.P isminde evet 3000MHZ de ayarladım. CSGO full ayarlarda oynuyorum 1080p'de FPS 150-100'lere kadar düşüyor LOL oynarken 90 80 lere düşüyor. DDU ile silip baştan kurmama rağmen ekran kartı sürücülerini böyle hâla.

Eski sistemle uğraşmak yerine AAA oyunlar ve bir iki tane test yaptım. Cinebech R20 de internette 3048 skor görürken ben 3026 aldım ekran kartı zaten iyi durumdaydı. RDR2 adlı oyunu satın aldım ve denedim internette gördüklerimden daha yüksek FPS aldım. PUBG de ise 160-180+ FPS alıyorum ama anlık takılmalar çokca yaşanıyor. CS:GO ve LOL'de hala düşük FPS alıyorum çözüm yok herhalde. Arkadaşımda 2600x ve 1660S var benden fazla FPS alıyor anlık drop yemiyor garip.
Stress test yapmayi deneyin bence (FurMark kullanilabilir). Sonuclara gore farkli ihtimaller dusunulebilir.
FurMark testi gayet düzgün stabil ve yüksek bir FPS aldım. CineBech R20 yapmak istedim işlemci orada da düzgün çıktı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı