RTX 2060 ve R5 4500 yayın için yeterli mi?

Setro

Hectopat
Daha fazla  
Selam. Bir bilgisayar almaya karar verdim ve bu bilgisayar ile Twitch'de yayın da açmayı düşünüyorum. RTX 2060 (12 GB VRAM), 16 GB DDR4 RAM ve Ryzen 5 4500 yayın için ideal midir? Herhangi bir darboğaz veya aşırı ısınma olur mu? Valorant, GTA V, Fortnite, Apex Legends ve RDR2 yayınları açmayı düşünüyorum. Eğer işlemci yetersiz kalırsa Ryzen 5 5500'e yükseltmeyi düşünüyorum ama RTX 2060 ile darboğaz veya aşırı ısınma yapar diye korkuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci çok iyi sayılmaz diğer yeni nesillere göre. Ekran kartından direkt yayın açarsanız darboğaz falan yaşamazsıız. Eğer yapabiliyorsanız işlemciyi 5600 yapmanızı tavsiye ederim.

Ben eski sitemimle (yanlış hatırlamıyorsam AMD Phenom ve AMD HD 4500 vardı) Twitch yayını yapıyordum sadece ufak tefek donmalar oluyordu o kadar pek bir sorun olacağını sanmam.

Bu arada yıl 2020 falandı.

Selam. Bir bilgisayar almaya karar verdim ve bu bilgisayar ile Twitch'de yayın da açmayı düşünüyorum. RTX 2060 (12 GB VRAM), 16 GB DDR4 RAM ve Ryzen 5 4500 yayın için ideal midir? Herhangi bir darboğaz veya aşırı ısınma olur mu? Valorant, GTA V, Fortnite, Apex Legends ve RDR2 yayınları açmayı düşünüyorum. Eğer işlemci yetersiz kalırsa Ryzen 5 5500'e yükseltmeyi düşünüyorum ama RTX 2060 ile darboğaz veya aşırı ısınma yapar diye korkuyorum.
Ryzen 5 4500 darboğaz yapmıyorken neden Ryzen 5 5500 darboğaz yapsın. Fiyatları arasında 200 TL var. Ryzen 5 5500 daha iyi bir seçim olur.

İşlemci çok iyi sayılmaz diğer yeni nesillere göre. Ekran kartından direkt yayın açarsanız darboğaz falan yaşamazsıız. Eğer yapabiliyorsanız işlemciyi 5600 yapmanızı tavsiye ederim.
Hocam ekran kartından direkt yayın nasıl açacağım bilmiyorum. Bilgisayarı aldıktan sonra nasıl yayın açılır bitrate filan onları öğrenicem zaten de onu nasıl yapacağım.

Hocam ekran kartından direkt yayın nasıl açacağım bilmiyorum. Bilgisayarı aldıktan sonra nasıl yayın açılır bitrate filan onları öğreneceğim zaten de onu nasıl yapacağım.

Codec'i NVIDIA NVENC yazıyor olması lazım onu seçeceksin.

Aslında denemek lazim ekran kartı ve işlemci üzerinden yayın yapmayı dene hangisi üzerinden güzel bir değer alırsan öyle yaparsın ama büyük ihtimal ile işlemci ile yaparsan yayını daha güzel bir görüntü çıkar diye düşünüyorum 720p 60 FPS yaparsın bence çünkü ben 720p 60 FPS yayın yapabiliyorum Ryzen 3 1300X ile ama ufak oyunlar GTA 5 gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı