RTX 2060 Ventus GP OC ile darboğaz yapmayacak AM4 işlemci önerisi

aquldra

Decapat
Daha fazla  
Eski konular var fakat ben güncel olarak sormak istiyorum.

Anakartım: A520M a Pro.
Ekran kartı: RTX 2060 Ventus GP OC 6 GB.
Şu anki işlemcim: R5 5500.

Yeni bir işlemciye geçmek istiyorum ama darboğaz %10'u geçmesin istiyorum bütçem 10 bin sizce hangi işlemciler en az darboğaz değeri verip en iyi performans verir.

Eski konular var fakat ben güncel olarak sormak istiyorum.

Anakartım: A520M a Pro.
Ekran kartı: RTX 2060 Ventus GP OC 6 GB.
Şu anki işlemcim: R5 5500.

Yeni bir işlemciye geçmek istiyorum ama darboğaz %10'u geçmesin istiyorum bütçem 10 bin sizce hangi işlemciler en az darboğaz değeri verip en iyi performans verir.
yani yeni bir işlemciye geçmenizi mantıksız buluyorum. Ryzen 5 5500 2060 için gayet yeterli bir işlemci ve alacağınız çoğu işlemci 2060 için overkill olur. Yani diyelim r5 5600x alırsanız "büyük" bir upgrade olmaz ve boşa para harcamış olursunuz, eğer ryzen 5 5800x3d alırsanız da dediğim gibi 2060 için fazla olur.

Hocam işlemcim sıkıntılı. Bozuk daha doğrusu. O yüzden değişip kalitelisine geçmek istiyorum

Yani yeni bir işlemciye geçmenizi mantıksız buluyorum. Ryzen 5 5500 2060 için gayet yeterli bir işlemci ve alacağınız çoğu işlemci 2060 için overkill olur. Yani diyelim R5 5600X alırsanız "büyük" bir upgrade olmaz ve boşa para harcamış olursunuz, eğer Ryzen 5 5800x3D alırsanız da dediğim gibi 2060 için fazla olur.

Hocam işlemcim sıkıntılı. Bozuk daha doğrusu. O yüzden değişip kalitelisine geçmek istiyorum. Ryzen 7 8700F düşündüm ben. Darboğaz da yok. Sizce?

Hocam işlemcim sıkıntılı. Bozuk daha doğrusu. O yüzden değişip kalitelisine geçmek istiyorum

Hocam işlemcim sıkıntılı. Bozuk daha doğrusu. O yüzden değişip kalitelisine geçmek istiyorum. Ryzen 7 8700F düşündüm ben. Darboğaz da yok. Sizce?
Hocam dediğiniz işlemci AM5 soket, öyle bir upgrade için komple anakart ve rami de değişmeniz gerekir. Darboğaz konusunu kafanıza takmaya gerek yok, 2060 r5 5500 üstü hiçbir kartı darboğaz yaptıramaz, tam tersine daha iyi bir işlemci alırsanız gpu darboğazı yaparsınız.

Hocam dediğiniz işlemci AM5 soket, öyle bir upgrade için komple anakart ve rami de değişmeniz gerekir. Darboğaz konusunu kafanıza takmaya gerek yok, 2060 r5 5500 üstü hiçbir kartı darboğaz yaptıramaz, tam tersine daha iyi bir işlemci alırsanız gpu darboğazı yaparsınız.
hocam işlemcim oyunlarda aşırı düşük fps sorunu çıkarıyor yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum pcyi. dün denemelik işlemci değiştim pc de aşırı arttı fps. r5 5700 veya 5600 sizce gider mi?

hocam işlemcim oyunlarda aşırı düşük fps sorunu çıkarıyor yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum pcyi. dün denemelik işlemci değiştim pc de aşırı arttı fps. r5 5700 veya 5600 sizce gider mi?
Cpu r5 5500 performansı vermiyor ise değişin tabi ki. Ryzen 5 5600 veya 5600x bakabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı