Çözüldü RTX 2060 Ventus XS sıcaklık değerleri normal mi?

  • Konuyu başlatan Gowa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 2B
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gowa

Hectopat
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
104
Dün yeni topladığım sistemin montajını yapıp çalıştırdım. Tüm sürücüleri falan kurdum, güncelledim sıra stress testlerine ve piksel testlerine geldi. Piksel testinde ölü piksel göremedim. Ekran kartı ve işlemci içinde MSI kombuster testi yaptım. Ekran kartım MSI RTX 2060 Ventus XS. 15 dakikalık %100 ekran kartı kullanımında 79 dereceyi geçmedi. Kasa kapalı bir şekilde denedim. Boşta ise 28-32 derece arasında. İşlemcim ise 70 dereceyi geçmedi. Artık sistemim tamamen sağlıklı deyip test yapmayı bırakmalı mıyım yoksa daha yapmam gereken testler var mı?
 
Son düzenleme:
Bu ekran kartının soğutmasını çoğu kişi bilmeden kötülüyordu. İyi oldu. Değerler çok güzel gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Örnek niteliğinde ekran kartı için.
 
Dostum oynadığın oyunlarda nasıl sıcaklık değerleri alıyorsun? Benim çoğu oyunda 75 derecenin altında çalışmıyor.

MSI Afterburner programıyla fanları sıcaklığa göre RPM'ini ayarladım. GTA 5'de falan 80 dereceyi görüyor fakat %50'si dönüyor fanın. 90 dereceye kadar sorun olmadığı için fan ömründen tasarruf etmek için tam güç çalıştırmıyorum hiçbir zaman. Ayriyeten kasanın soğutması da önemli. LoL, CS:GO, Valorant gibi oyunlarda 65-75 dereceler arası çalışıyor. 75-80-85 gibi dereceler anormal değerler değil.
 

Geri
Yukarı