RTX 2060 vs GTX 1080

Kas gücü bakımından ikisi de denk denebilir ama AMD tarafında DLSS gibi bir upscale teknolojisi yok( FSR var ama DLSS'e alternatif değil kesinlikle ayrıca FSR teknolojisini kullanan doğru düzgün oyun da yok ) Ray Tracing performansı Nvidia kartlara kıyasla ciddi anlamda düşük. Sürücü stabilite problemleri yaşanabiliyor. Nvidia tarafında Geforce Experience avantajı da var.

Sözün özü fazlası yok eksiği var :)
Ben F/P açsından bakıyorum fakat dediklerinize de katılıyorum. Bence AMD sürücü konusunda kayda değer bir ilerleme kaydetti, yiğidi öldür hakını yeme. 🙂
 
Ben F/P açsından bakıyorum fakat dediklerinize de katılıyorum. Bence AMD sürücü konusunda kayda değer bir ilerleme kaydetti, yiğidi öldür hakını yeme. 🙂
RX6600 fiyat performans bakımından harika bir grafik kartı kesinlikle. AMD'nin partnerlik anlaşmaları ile birlikte FSR özellikle FSR 3 ve frame generation teknolojisi oyunlara gelirse daha da öne çıkacaktır.
 
AMD kartların ikinci el piyasa fiyatları neden bu kadar düşük, tutulmadığı için mi acaba ? RX6600 gibi kas gücü bakımından RTX 3060'a denk bir kartın ikinci el piyasasında bu denli cazip fiyatlara satılıyor olması çok iyi bir fırsat aslında.

Kişilerin satın alım fiyatı. Birisi zamanında 6000 TL verip 3050 fiyatına RX 6600 almış, diğeri ise RTX 3060 için %30-50 daha fazla para ödemiş.

Bu sıfır fiyatlar arasındaki absürt farkta miningin de etkisi var. RX 6000 serisi miningde en son tercih edilen kartlar olduğundan ederlerinin iki katına satılmadılar 2021-2022 arasında.
 

Geri
Yukarı