RTX 2060 vs RX 6600

Hocam arkadaş inanmış NVIDIA'nın kusursuz olduğuna, daha fazla kendinizi yormayın bir şeyler anlatmak için.

Kusursuz demiyorum okuma yazman yok galiba, F/P olarak AMD, parası olan içinse en iyi perf NVIDIA verir, bem demiyorum tüm dünya NVIDIA pazar payına bak biraz :)

CUDA için konuşuyorsak ve illa NVIDIA istiyorsa gidip daha düşük bir NVIDIA modeli alacak. AMD'nin de CUDA alternatifi stream Processor'ları mevcut ama CUDA kadar başarılı değil tabii ki. Tamamen berbat da değil ama bu işler için NVIDIA daha mantıklı olur.

AMD'nin hedef kitlesi zaten NVIDIA kartları bu sebeple alanlar değil. Ray Tracing performansı için dahi RDNA4'te ancak ayrı bir RT Chiplet'i üretmeyi planlıyorlar.

Tabii ki tekn yarışı bitmez.
 
Kusursuz demiyorum okuma yazman yok galiba, F/P olarak AMD, parası olan içinse en iyi perf NVIDIA verir, bem demiyorum tüm dünya NVIDIA pazar payına bak biraz :)
Zamanında aynısı Intel için de geçerliydi yalnız. Zen ile birlikte hem Intel'in aklı başına geldi, hem AMD çok iyi ürünler çıkardı. 13. nesil Intel'ler de ufak bir marjinle yeni Ryzen'ların önünde gördüğüm kadarıyla. Umarım 7000 serisiyle de NVIDIA biraz sallanır ve düzgün fiyatlandırmalar görürüz.

NVIDIA'nın bu kadar pazar payına sahip olması da iyi bir şey değil, sonra 1200 dolara 4080 gibi garabetleri görüyoruz. NVIDIA'nın daha iyi olduğu objektif bir gerçek ama kimse salt teknoloji olarak bakmıyor, F/P olayı var bu işin. O yüzden de her durumda NVIDIA önermek mantıklı değil. Misal kaliteli bir markanın giriş seviyesi ürününü alacağıma F/P bir markanın daha iyi özellikli bir ürününü almayı tercih ederim, çünkü kaliteli marka sırf markasından dolayı üstüne değer koyar. Buna da globalde "NVIDIA Tax" diyorlar.

Benim CUDA ile, canlı yayın ile(ki yüksek bitrate'de AMD encoder'ı da iyi performans veriyor), RT ile(belli oyunlar hariç) işim yok. Ben fiyata bakıyorum, bana istediğimi sunabiliyor mu diye bakıyorum alıyorum kısacası.
 
Oyun oynarken kayıt alabilmek ve yayın açmak istiyorum ama hangisi daha iyi olur?

RX6600 2060'dan daha güçlü bir kart bliyorum ama internette araştırdığımda sadece oyunlar da iyi olduğunu söylüyorlar fakat hiç yayın veya kayıt testi yok hangisi daha iyi?
Bende Asus GeForce RTX 2060 var gayet memnunum. Yayın kısmında Nvdia daha güçlü diye düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kusursuz demiyorum okuma yazman yok galiba, F/P olarak AMD, parası olan içinse en iyi perf NVIDIA verir, bem demiyorum tüm dünya NVIDIA pazar payına bak biraz :)



Tabii ki tekn yarışı bitmez.
Tamam usta en büyük nvidia nolur artık şu konuya mesaj atma ya. Nvidia'da para ile çalışanlar senin kadar övmemişlerdir kendi kartlarını. Eski seri RX kartlardan 2070 Super'e geçmişsin daha iyi diyorsun. Ne bekliyordun daha kötü bir performans mı? RX 500 serisinde kullanabileceğin en üst düzey RX 590'dı zaten. Onu kullandığını varsayıyorum 2070 Super'e geçip daha yüksek performans almanız dışında ne bekliyordunuz da eski kartı kötülüyorsunuz.
 
Kardeşim zamanın en iyi kartlarından dı eminim RDR2 filan rahat oynardı o kart RX 5700 XT ASUS OC 3 fanlı olan, olabilir yazılımları iyileşmiş olabilir ama yine prog desteği AMD'ye yok.



O kadar şey yazdım oradan bunu mu çıkardın 👍
Yanlış mesajını etiketlemişim ama sorun değil. Zaten AMD de tek sevdiğim şey FSR özelliği. Hem çoğu ekran kartlarında kullanılabiliyor hemde kendisini hızlı geliştiriyor. Yoksa kendim Nvidia kullanıyorum ve Nvidianın çoğu konuda AMD den önde olduğu bariz belli. Sadece DLSS özelliği konusunda biraz cimri davranmasından hoşlanmıyorum.
 

Geri
Yukarı