Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Saf performans olarak Vega64 önde olsa da uzun vadeli kullanımda düşük güç tüketimi, az ısınma kartın geç yıpranması açısından önemli olacağından 2060 derim.
Fiyat doğrultusunda tabiikide Vega 64. Güç tüketim değeri önemli değil, Undervolt yaparak kartın hem daha az güç çekmesini hemde daha az ısınmasına olanak sağlayabilirsiniz. RTX 2060'dan saf güç olarak daha güçlü bir GPU ve HBM2 avantajı var. Tabii RTX serisinin teknolojilerinden yoksun bu büyük bir kayıp mı? Elbette hayır. Vega 64'ün, RTX 2060'a göre geç yıpranması için yorum yapmış bir üye kullanılan komponentler belirli bir seviyenin üstünde artık her markanın kullandığı malzemeler bir olmasada yıpranma olayı mazide kalmış bir teknoloji devri için geçerli. Nitro+ serisi, Rog Strix serisi kullanılan kompenentler diğerler modellere nazaran (Pulse, Gigabyte Gaming, XFX) bunlar bir tık geride. Sadece soğutma ile kalmıyor aradaki fark. ASUS ROG AREZ AREZ-Strix-RXVEGA64-O8G-Gaming Radeon RX Vega 64 PCI-Express 90YV0B03-M0NM00 Ekran Kartı - Nanokatalog
Vegalar'da kullanılan soğutucu bloğu, GTX serisine uydurulduğu için Vega'nın PCB'ye tam uyum sağlamayıp VRM boşta kalıyordu ve buda yüksek derecelere çıkmasına sebep oluyordu. Ama bu yeni serilerininde çözdüğünü duymuştum doğrulamak lazım. Attığım linkteki fiyat Vega 64 için fevkalade bir fiyat, o fiyata dengi olan RTX 2070 bulamıycaksın.
RTX 2070 alsan sana ne kazandırcak? -2 nanometrede küçülme, RTX ve DLSS teknolojisi, NVIDIA'nın genel olarak oyunlarda AMD'ye oranla bir adım önde olan optimizasyonu, GDDR6 bellek (HBM2 ile aralarında farklı hesaplama birimleri var tam olarak bende bilmiyorum ve HBM2 daha maliyetli ve GDDR6'ya oranla daha fazla güç çekiyor.)
Daha güncel bir kart ve en önemli etken tükettiği güç bu senin için önemli değilse kafana takmana gerek yok başta dediğim gibi UV uygulayabilirsin.