RTX 2060 vs. Vega 64

Melik Buğra

Hectopat
Bütçe sıkıntısı olmadan RTX 2060 mı yoksa Vega 64 mü daha avantajlı?
AMD ekran kartları bana hala pek güven vermiyor bir de sizin fikrinizi almak istedim.

Aynı fiyata RTX2070 varken çok gereksiz bir hamle olur. Zaten genelde grafik çizim render işleriyle uğraşanlar tercih ediyor diye biliyorum oyun konusunda RTX2060'ı bir kaç oyun haricinde hep geçiyor. Oyun için alınacaksa o fiyata dediğim gibi RTX2070 daha iyi olur. TDP değerine hiç girmiyorum.

Aynı fiyata RTX2070 varken çok gereksiz bir hamle olur. Zaten genelde grafik çizim render işleriyle uğraşanlar tercih ediyor diye biliyorum oyun konusunda RTX2060'ı bir kaç oyun haricinde hep geçiyor. Oyun için alınacaksa o fiyata dediğim gibi RTX2070 daha iyi olur. TDP değerine hiç girmiyorum.
TDP değerleri bildiğim kadarıyla 295W Vega 64-175W RTX 2070.Ama bakıldığında Vega 64 gene iyi performans gösteriyor.

Saf performans olarak bakıldığında VEGA 64 RTX 2070i bile geçiyor. Eğer ben sadece aldığım fps ile ilgileniyorum diyorsanız VEGA 64 alın fakat güncel,az TDP değeri ve ışın izleme teknolojisi olan bir kart istiyorsanız fps ten birazcık fedakarlık ederek RTX serisinden bir kart alın.

Konuya cevaben oyun için RTX2060, oyun dışı amaç için Vega64 alın derim. Yani bütçe sıkıntısı yoksa ikisi arasından Vega64 daha performanslı. Testler ve yazılan bilgiler doğrultusunda şöyle bir kanıya vardım. (Oyun testi anlamında bazı ufak atlamalar olabilir);

Vega64 = RTX2070 = GTX1080

Bu yüzden hem güncel mimari, hem TDP değeri hem de ışın izleme teknolojisi anlamında RTX2070 öneririm. Monitörü bilmiyorum fakat 1080P de değişik, 2K da değişik sonuçlar görebilirsin.

Ben de vega tavsiye etmem. Her ne kadar fps anlamında önde olsa da RTX 2070 çok daha az güç harcayan ve güncel bir kart. 2 fps fazla alıcam diye güncel olmayan bir ürün alınmamalı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı