RTX 2060 Windforce OC 6 GB vs GTX 1660 Ti

Shulnex

Decapat
Arkadaşlar ben yaklaşık 5500 TL bütçeyle bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum ama bazı yerlerde görüyorum GTX 1660 Ti daha mantıklı geliyor, hem daha ucuz hem de çok bir farkı yok diyorlar. Benim aklımı karıştıran şu: RTX 2060 ile GTX 1660 arasındaki farkın nedeni RTX desteği mi, yoksa performans farkı mı? GTX 1660 Ti'ın performansı daha iyi gibi sanki. Bir de RX 5700 ve 5600 XT düşünüyorum ama yazılım sorunlarından dolayı tüm param boşa gider diye korkuyorum. Sizin düşünceleriniz nelerdir?

Not: Lütfen AMD'nin yazılım sorunları hakkında sadece ekran kartını kullanmış kişiler yorum yapsın.

Arkadaşlar ben yaklaşık 5500 TL bütçeyle bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum ama bazı yerlerde görüyorum GTX 1660 Ti daha mantıklı geliyor, hem daha ucuz hem de çok bir farkı yok diyorlar. Benim aklımı karıştıran şu: RTX 2060 ile GTX 1660 arasındaki farkın nedeni RTX desteği mi, yoksa performans farkı mı? GTX 1660 Ti'ın performansı daha iyi gibi sanki. Bir de RX 5700 ve 5600 XT düşünüyorum ama yazılım sorunlarından dolayı tüm param boşa gider diye korkuyorum. Sizin düşünceleriniz nelerdir?

Not: Lütfen AMD'nin yazılım sorunları hakkında sadece ekran kartını kullanmış kişiler yorum yapsın.

Bende aynı şekilde iki ekran kartı arasında kaldım ama bence RTX 2060 yine de perfonmans olarak 1660 Ti'ya göre daha iyi olduğu için tercih edilmeli.

2060 %15-20 daha iyi 1660Ti'dan. Fark var yani tek fark RTX desteği değil. Sorunun cevabı ile ilgili zaten Youtube'da dolu video var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AMD ile ilgili de yazılım sorunları halen daha devam ediyor. Yine yabancı forumlarda çok konu açılıyor gerçi 2-3 gün önce gelen güncellemeyle siyah ekran sorunu çözüldü denmiş ama ben olsam paranız yeterliyse AMD almayın. Şansa bırakmayın. Kullanıcılar yorum yaparsa daha iyi olur.

AMD 5700 XT Sapphire Nitro+ kullanıyorum.

NVIDIA'nın sürücü sorunları yok. Kullanmadım ama en azından birisinden bile duymadım.
AMD'ye geleceksek, 5700XT almak performans bakımından almak daha anlamlı olsa da sürücü problemleri birazcık can sıkabilir. Örneğin 4-5 ay boyunca hiçbir sorun çıkmadı bende. Bu süreçten sonra genel bir problem olan "siyah ekran" hatası çıkmaya başladı.
Bu yüzden en stabil olan 19.9.2 sürümünü kullanıyorum. Şu anlık şükür ki hiçbir problem yok. En son sürümü deneyerek test ediyorum. Eğer ufak bir problem görürsem dahi hemen temizleyip 19.9.2 kuruyorum. Uzun bir süre daha devam edecek gibi. Bu yüzden bu sürümden başka bir sürüme geçmeyeceğim.
Ayrıca NVIDIA bölümüne gelirsek iki ekran kartının hangisinin daha iyi bir performans verdiği hakkında bir fikrim yok ama RTX teknolojisini 2060 kartta çok iyi bir şekilde kullanamazsın. Şahsi düşüncem, RTX'e gerek yok. 1660 Ti ile oyun alabilir, ekipmanlarına katkıda bulunabilirsin.

1660 Ti, bu saydığınız kartların rakibi değil. Aradaki fiyat farkı da performanstan kaynaklı. İncelemelerden bakabilirsiniz. Ray Tracing tarafına gelirsek RTX 2060 için o özellik teoride var, pratikte yalan. Siz o açıdan performansa bakacaksınız. Ben ekran kartı özelinde AMD'den, Nvidia'ya dönmüş bir kullanıcıyım. Yazılım konularında bir standart sağlamadığı sürece AMD'ye dönmem. O açıdan bütçeniz varsa RTX 2060 alın, devam edin.

Rtx 2080 Ti Rog Strix kullanıcısıyım. 2080 Ti'da bile %100 verimli Ray Tracing yok. Demem o ki hocam, performans ve bütçe eğrisine göre seçim yap. Ray Tracing olayı gelişmeye açık, ilerde ne olur bilmem ama 2060'taki donanım yeterli gelir mi bilemiyorum, o yüzden performansa göre seç derim.

Çok teşekkürler hepinize kusura bakmayın yoğundum bakamadım.

1660 Ti, bu saydığınız kartların rakibi değil. Aradaki fiyat farkı da performanstan kaynaklı. İncelemelerden bakabilirsiniz. Ray Tracing tarafına gelirsek RTX 2060 için o özellik teoride var, pratikte yalan. Siz o açıdan performansa bakacaksınız. Ben ekran kartı özelinde AMD'den, NVIDIA'ya dönmüş bir kullanıcıyım. Yazılım konularında bir standart sağlamadığı sürece AMD'ye dönmem. O açıdan bütçeniz varsa RTX 2060 alın, devam edin.

RTX 2080 Ti ROG STRIX kullanıcısıyım. 2080 Ti'da bile %100 verimli Ray Tracing yok. Demem o ki hocam, performans ve bütçe eğrisine göre seçim yap. Ray Tracing olayı gelişmeye açık, ilerde ne olur bilmem ama 2060'taki donanım yeterli gelir mi bilemiyorum, o yüzden performansa göre seç derim.

1660 Ti, bu saydığınız kartların rakibi değil. Aradaki fiyat farkı da performanstan kaynaklı. İncelemelerden bakabilirsiniz. Ray Tracing tarafına gelirsek RTX 2060 için o özellik teoride var, pratikte yalan. Siz o açıdan performansa bakacaksınız. Ben ekran kartı özelinde AMD'den, NVIDIA'ya dönmüş bir kullanıcıyım. Yazılım konularında bir standart sağlamadığı sürece AMD'ye dönmem. O açıdan bütçeniz varsa RTX 2060 alın, devam edin.

GTX1660 Ti Ray Tracing destekliyor. RTX serisindeki gibi donanımsal olarak olmasa da yazılımsal desteği mevcut. Ayrıca F/P ürünü. Kafanı fazla karıştırmadan temizinden seçebilirsin.

Bunu güncelleyip GTX 1660 Ti Gaming yaptım nasıldır sizce darboğaz falan yaşar mıyım?
Eğer çok yararı olur diyorsanız 700 TL farkla RTX 2060 Gaming Z alacağım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı