RTX 2060'ı Darboğazda Çalıştırmak

• Konuyu başlatan CLLZN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 1.389

CLLZN

Decapat
Daha fazla  
Sistem özellikleri ;​
Anakart : Gigabyte x58A-UD3R rev2​
İşlemci : Intel(r) Core(tm) i7 CPU 950 @ 3.07 8, -3.1 GHZ (dxdiag böyle yazıyor kusuruma bakmayın)​
RAM : 16 GB​
PSU : 600W 80 plus​
Ekran kartı : bozuldu :( ( Radeon HD 7850)​
Bilgisayarım eski. Ekran kartım bozuldu. Başka bir ekran kartı takıp denedim sorunsuz çalışıyor sistem.​
Hedefim x470 anakartlı Ryzen 2700X işlemcili 16 GB RAM'li RTX 2060 ekran kartlı bir sistem kurmak.​
Fakat maddi durumum bu sistemi tek seferde almaya yeterli değil.​
Özet olarak her maaşımda yada 2 aylık maaşımda 1 parça alabilirim.​
Yani mecburiyetten sistemi toplamam uzun süreceği için önce RTX 2060'ı alsam yukarıdaki eski sistemime taksam çalışır mı? Çalışırsa dar boğaz olur değil mi? Dar boğaz olmasına rağmen 4 5 ay o şekilde kullansam sorun olur mu?​

ekran kartını şimdi alıp sisteminizi satın ve üstüne ekleyip tamamlayın sisteminizi önerim bu şekilde olur.
Söylediğin çok mantıklı ama bu pc pek para etmez diye düşünüyordum.
Birde bu bilgisayara da ucuz bir ekran kartı alıp köye göndermeyi düşünüyorum :)
Hocam hiç almayın desem nolur nolmaz o işlemciyi bile infilak edebilirsiniz ekran kartından korkuyorum şu anda :D
Çok mu ısınır

Söylediğin çok mantıklı ama bu pc pek para etmez diye düşünüyordum.
Birde bu bilgisayara da ucuz bir ekran kartı alıp köye göndermeyi düşünüyorum :)
Eğer köye gönderecekseniz önerim gtx 660 vb. almanız olur o işlemciyle güzel gider.

Dostum 2060 ekran kartı 2600 TL civarına bulunuyor
Galax RTX2060 6GB (1-Click OC) 192Bit GDDR6 Ekran Kartı (GLX-26NRL7HPX7OC)
hatta 2500 TL buda demek oluyor ki anakart hatta zorlarsan ramde alabilirsin.
Asus Rog-strıx-rtx2060-o6g-gamıng Geforce Rtx 2060 6gb Gddr6 192b - n11.com
3 fanlı olsun istiyorum. Eski kartım çok ısınıyordu. Soğutma konusuna biraz takıntılıyım. Yukarıdaki kartı beğendim ben
Acaba eski sistemime rtx 2060 takıp kullansam işlemciye bir zarar gelir mi?
RTX 2060 Şuanki sisteminde çalışır ama darboğaz olur.
Cevap için teşekkürler.

Son düzenleme:
Hocam elinizdeki sistemi satmayı düşünürseniz anakartı ve işlemciyi almaya talibim gibi.
Yeni alicagim sisteme butçe olarak pek bir fayda saglamayacagini dusunuyorum . Zaten 2 ci el fiyatlarindan da haberim yok. Bu sekilde biraz kullanirim
Darboğaz da kullanabilirsin. Zaten ileride yükselteceğini kendin söylemişsin.
1 hafta içinde bu karti alicagim MSI GeForce RTX2070 ARMOR 8GB GDDR6 256Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Evet konu basligina 2060 yazmistim ama
Asusun 2060 modeline okadar para veriyosam 700 800 tl daha ekleyip 2070 in OC suz modelini aliyim dedim .
Forumdaki konularada baktim . Eski msi armor kartlari sogutmada sikintiymis ama yeni kartlar basariliymis.
Normalde vatan da pahali oldugu icin almam da diger sitelerde 3.800 civari . Vatanda 3.930 . Bf5 de alicaktim . Vatanda hediye ediyolarmiş . O açiği oyle kapatiyoruz diye dusundum . Vatanda hediye edilen bf 5 normalde kac tl ortalama ?

Son düzenleme:
Parça parça almaktansa kredi kartına taksitlede alabilirsin aslında

Dosya Ekleri

• Screenshot_20190202-043431.jpg
    Screenshot_20190202-043431.jpg
    155,4 KB · Görüntüleme: 46
  • Screenshot_20190202-043449.jpg
    Screenshot_20190202-043449.jpg
    168,6 KB · Görüntüleme: 42
Parayı dolar ya da altına endeksleyip sistemi bir bütün halinde almak daha iyi olur diye düşünüyorum. 3. nesil Ryzen yoldayken. Bir de nakit çalışacaksanız ilk sisteminiz değilse biraz da deneyim varsa ikinci elden temiz ürünlere de bakabilir, bir miktar kâr edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı